Arnhult avgår som VD i Castellum

 


Igår kväll när jag satt och spelade dataspel skickade Castellum ut ett pressmeddelande om att Rutger Arnhult Avgår som VD. En rad händelser nu i höst har mynnat ut i detta. Han har tappat makten i bolaget då han tvingats sälja pga hög belåning i sitt investmentbolag där han äger sina aktier i Castellum. Att han inte skulle vara Castellums VD värst länge till låg i mina förväntningar.

Arnhult var Castellums VD för att han i egenskap av bolagets i särklass största ägare hade makten att sätta sig där. Nu har han i omgångar sålt sina aktier i Castellum och är nere på en nivå där en rad andra aktörer har lika stor andel. Arnhult äger under 5 procent av Castellum nu och jag tror inte han är färdig, kanske blir det helt och hållet exit för honom. En del i pressmeddelandet som gick ut igår kan hinta om fortsatt försäljning.

"Rutger Arnhult har även informerat valberedningen om att han inte kommer inte att ställa upp för omval till styrelsen."

Det har blivit rörigt i Castellum kring ägarbild och VD-byten mm de senaste åren men rent operativt tuffar bolaget på. En ny VD kommer ta över och Castellum kommer fortsätta göra sin grej.11 kommentarer:

 1. Som Gert brukar säga: Äntligen!

  SvaraRadera
 2. Kan vi förvänta oss att han inte påverkat den operativa verksamheten negativt? Eller står vi inför överraskningar runt hörnet som ger oss kursdipp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fastigheterna står där de står. Hyresavtalen är långa, pengarna tickar in. Jag förväntar mig inte att det dyker upp överraskningar där.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Även ekomoniskt har Arnhult gjort en urusel affär i Castellum. Om jag mins rätt så köpte han merparten av sina Castellum aktier mellan 140 kr och 150 kr. Att tvingas sälja till Akelius för 115 kr måste svida ordentligt. Också de senaste försäljningarna som gjordes till kursen 132-133 kr är med förlust för Arnhult. Säljer man 800 000 aktier med en förlust på 10 spänn per aktie så blir det 8 mille i förlust. Jag tror att han inte är intresserad av att äga aktier som inte ger någon utdelning eftersom hans investmentbolag är beroende av att ha kassaflöde.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 4. Kan ju öppna upp för Henrik Saxborns återkomst kanske? Känns ju som Akelius ville pressa ut Arnhult genom att stoppa utdelningen vilket nog är bra för framtiden i Castellum. Går vi ner mot 115 nivåer igen kommer jag öka. Ser det som en trisslott med en ev extra utdelning från Castellum i slutet på nästa år om inflation/ränta och ryssen/kina inte ställer till det.

  SvaraRadera
 5. Det mest intressanta med detta inlägg är att du satt och gameade, får man fråga vad du lirar för något på din fritid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Själv kör jag en hel del FIFA på PC samt Age of Empire II (HD version).

   Radera
  2. Tjena Frihet,
   Jag är en riktig Blizzard-nörd och har främst spelat deras spel de senaste 25 åren. Det är Heroes of The Storm jag spelar.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. In träder åter Saxborn eller kanske Biljana Pehrsson igen ;-)

  SvaraRadera
 7. Tragiskt och tråkigt.arnhult har verkligen visat fram fötterna som vd och gjort mycket bra samt är en vd som vet hur man ska driva organisationen framåt.

  SvaraRadera

Industrivärden utdelningshistorik

  Investmentbolaget Industrivärden har ingen perfekt utdelningshistorik men de är en hygglig utdelningshöjare ändå. Ovan är siffror för en 1...