Akelius har köpt fler aktier i Castellum

 


Enligt ägardatatjänsten Holdings har Akelius köpt ytterligare cirka 2 miljoner aktier i Castellum under oktober. Antalet är ungefär det samma som Ilija Batljan samtidigt sålt under oktober. Batljan har ägt en del Castellum men sålt i omgångar det senaste året.

Akelius äger nu cirka 42 miljoner aktier i Castellum och kontrollerar 12,15 procent av rösterna. De är efter köpet av 40 miljoner aktier ifrån Arnhult bolagets största ägare.

Roger Akelius var ute för bara några dagar sedan och hävde ur sig några otroligt starka påståenden om Castellum och dess VD. Förvisso är det inte han personligen som köpt in sig men han kontrollerar till fullo Akelius Residential Property som är bolaget som köpt aktier i Castellum. Man kan kalla det för ett drama Akelius sågning av VDn som han förvisso delvis tog tillbaka strax efter han hävt ur sig det.

Vi får se hur det spelar ut det här. Jag konstaterar i vart fall att Sveriges genom tiderna främsta fastighetsinvesterare Roger Akelius tycker att Castellum är ett screaming buy här kring 120 spänn. Det är vad han visar med sina köp. Vad han säger i media är en annan sak.5 kommentarer:

 1. Läste precis "telegrammet" hos Avz/placera o tänkte jomen nog är det köpläge. En annan tanke jag fick är att hans uttalande påverkar kursen..o sen köper han på. Det kan ju leda till problem, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tycker det är på gränsen till kursmanipulation. Men det beror väl på uppsåtet också. Jag jobbade för en mindre börsnoterad firma för många år sen. Ägarna snackade upp kursen, sålde och fick FI efter sig. Sen blev de friade tror jag men Akelius gör ju det omvända nu så jag tycker det är en gråzon.

   Radera
 2. Bara hoppas att han ståt för att slopa utdelningen

  SvaraRadera
 3. Både läste och hörde i DI TV att man diskuterade Castellum. En artikel i DI om detta bolag, så kom man fram till att aktien är billig, rabatten mot substansvärdet hög. Mycket av de hyreskontrakt man har är inflationsskyddade i och med att de automatiskt räknas upp med inflationen. Man trodde dessutom att utdelningen nästa års kommer att höjas något, och inte var något problem. Castellum skulle klara en ränta på 9 procent, innan man skulle uppleva problem med återfinansieringen av lån. Jonas från Carnegie fastighetsfond tyckte Castellum var bästa fastighetsskatten, och är största innehavet. Påpekade att köpintresset nu när det är rekordbilligt är lågt, medan när kursen har det dubbla skulle många köpa in sig i aktien. Själv bygger jag på mig mitt innehav på denna nya nivå. Kan bli en fin ingångskurs, samma som för 5 år sedan

  SvaraRadera
 4. Akelius brukar ha en makalös timing. Han sålde alla sina fastigheter i Sverige, för något år sedan, när fastighetsaktier stod som högst. Placerade likviden från försäljningen, dygt 90 miljarder, i dollar, som ökade i värde till drygt 110 miljarder. När han nu köper aktier i Castellum så tror jag aktien kommer inte bli så mycket billigare, utan det är rätt timing att köpa Castellum.

  Trevlig Kväll

  //Krusse

  SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...