Tele2 vinner skattemål och frigör 355 miljoner kronor

Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

 Idag prånglade Tele2 ut ett pressmeddelande som kort och gott sade att de vinner ett skattemål och skall inte pynta 363 miljoner kronor. Ja det var inte så mycket mer än så att de vinner målet som handlar om avdrag för valutakursförluster i samband med etablering av samriskbolag i Kazakstan.

Det är ju gött att slippa att betala 363 miljoner kronor så klart men det är inte allt det goa. I kvartal 4 2020 reserverade Tele2 355 miljoner kronor för det här caset ifall de skulle förlora. Redovisningsmässigt blev det en förlust det där kvartalet. Nu kan man frigöra den där reserveringen om 355 miljoner kronor och använda det till något annat. Tele2 har cirka 700 miljoner utestående aktier varpå den här slanten motsvarar en femtioöring per aktie.

363 eller 355? Jag är medveten om att jag skrivit två olika belopp och det är korrekt. Jag har grävt fram den rapport där Tele2 gjorde reserveringen och den var på 355 miljoner kronor. Att det nu är 363 miljoner de slipper betala handlar om att det dragit ut mer på tiden än beräknat och räntan tagit upp beloppet några miljoner extra.

Länk till Tele2 hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...