Snart utdelning i Xact Norden Högutdelande

 


Fonden Xact Norden Högutdelande betalar utdelning 4 gånger per år och snart är det dags för årets sista utdelning.

Utdelningen är på totalt 6,52 kronor för 2022 och det är fördelat på 1,63 kronor åt gången.

15 november är X-datum för årets sista utdelning om 1,63 kronor.

21 november är paydate vilket är det datum pengarna väntas synas på kontot.

Som namnet antyder innehåller den här fonden nordiska aktier med god utdelning. Vill du veta mer om fonden så har jag skrivit ett sammanfattande inlägg om den. Länk till det nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2022/04/xact-norden-hogutdelande-etf.html16 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!

  Jag har inte fått min utdelningen från Cibus denna månaden. Har du fått din?

  Mvh

  Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kalle,
   Jag antar att du är kund hos Avanza då. De är ofta sena med utdelningen ifrån Cibus. Nej jag har heller inte fått den. Såg att de fått frågan på twitter och de svarade att utdelningen syns på våra konton imorgon.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej!

   Great då vet jag!

   Radera
  3. Petrusko levererar alltid! :)

   Radera
  4. Börjar tröttna på Avanza. Glad i hågen går man in nu på morgonen för att göra oktobersammanställningen, bara för att upptäcka att inga transaktioner för 31 oktober (sålda optioner, cibus utdelning m.m.) finns med... Blir flytt till NN snart.

   Radera
  5. Jag har portfölj både hos Avanza och Nordnet, det är alltid samma, Nordnet betalar utdelning så mycket fortare. Idag är det Telia, Nordnet har betalat till börsens öppning, men inte Avanza.

   Radera
  6. Tar tillbaka det sista - Telias utdelning kom på Avanza innan öppning.

   Radera
 2. Nu när inflationen är så pass hög att den vida överstiger utdelningen i Xact Norden H, hur tänker du då kring detta innehav som ändå väger tungt hos många av oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Det är inget jag tänker på eller sätter i relation till varandra. Inflation och utdelning i en specifik investering.

   Börsen har avkastat kring 10 procent årligen historiskt. Det är där någonstans jag förväntar mig att den kommer avkasta i långa loppet även fortsättningsvis. Vad inflationen är enstaka år är ganska ointressant i den aspekten. Inflationen har varierat vida de senaste 100 åren när svenska börsen snittat kring 10 procent årligen.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko!

  Kan du svara på vad det finns för risker kring denna produkt? Jag tänker vikta om min portfölj så Xact N.H. kommer stå för ca. 75-80% av portföljens värde för att kunna få en hög avkastningen 4 ggr/år, resterande i en global indexfond så jag kan lägga min tid på annat och sätta investerandet på autopilot. Vad händer vid t.ex. en nedläggning av denna ETF? Till skillnad mot en aktie där bolaget kan kursa vad finns det för risker med att äga en ETF?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Ken,
   Det är en vanlig UCITS-fond vilket betyder att den är mycket hårt reglerad. Pengarna kan inte bara försvinna utan risken ligger i vad som kallas för marknadsrisk. Att börsmarknaden går dåligt ibland och bra ibland.

   Man kan känna sig trygg med att investera i UCITS-fonder, att ingen stjäl pengarna.

   Om fondbolaget beslutar sig för att lägga ned fonden så kommer de att betala ut värdet till investerarna. Odramatiskt och okomplicerat.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ok, tack för ett snabbt och lugnande svar!

   Radera
 4. Man riktigt längtar efter den och det blir Aktiesparas B för utd! Det känns skönt att ta bort bolag risken! Men åsikter om Sampo på Stockholm?
  Mackan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mackan,
   Tack för din kommentar. Jag är mycket taggad på Sampo och Stockholmsbörsen. Det är ett bra bolag med en rimlig verksamhet som jag tror kan ticka på hyggligt i långa loppet. Jag har ägt Sampo genom åren men just nu har jag den inte.

   Att kunna handla den i svenska kronor och slippa valutaväxling vore smidigt. När den väl finns på Stockholmsbörsen kommer jag spana närmre på bolaget igen och ev ta in i portföljen. I en kapitalförsäkring skall man ha Sampo för det kommer dras fet utländsk källskatt på utdelningen även om den är noterad i svenska kronor på svenska börsen.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för tipset om Kapitalförsäkring!
   Mackan

   Radera
 5. Hej!
  Tack för en bra blogg!
  Har du någon aning vad utdelning på xact norden högutdelande blir 2023?
  Mvh
  NI

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...