Nya investerare i Aktiespararna Direktavkastning

 


Fonden Aktiespararna Direktavkastning har funnits sedan 2016 och den har presterat väldigt bra. Indexet och strategin den följer har överavkastat mot breda börsindex i cirka 20 år. För ett par år sedan skapade fondbolaget en andelsklass som pyntar utdelning, "andelsklass b". Det är samma fond bara det att den pyntar utdelning en gång per år.

Den här utdelande andelsklassen lade Avanza till i sitt sortiment för en vecka sedan och vi är många som gillar den. Över 1000 nya investerare har tillkommit och äger nu Aktiespararna Direktavkastning b hos Avanza. Jag är en i mängden.

Det är förvisso en indexfond men jag upptäckte att fondbolaget Cicero ändå gör ett bra jobb med en månadsrapport för fonden. Där de kort kommenterar börsläget osv, visar lite staplar över innehaven mm. För de som vill hålla sig uppdaterade om sitt spar tror jag det här är uppskattat. I länken nedan kommer man till fondens sida hos fondbolaget och där kan man enkelt klicka på "månadsrapport" och få upp den senaste rapporten som tar någon minut att läsa.

https://cicerofonder.se/fund/aktiespararna-direktavkastning/

I länken ovan finns det även mer info om fonden så klart. Jag har skrivit en kort sammanfattning om fonden och den finner du i länken nedan. 

https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html

11 kommentarer:

  1. Vet du om man kan se hur mycket utdelning fonden pyntat ut tidigare? Lyckas inte hitta nån info när jag klickar runt på deras hemsida...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Pedda, kolla i mitt inlägg som jag länkade till. Jag har tagit fram infon och skrivit om det.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Vet du när man får info om nästa utdelning? Hittade inget om det😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena, den infon kan man söka upp precis innan utdelningen betalas ut i juni.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Snyggt. Tack för uppdateringen!

    /Tommy

    SvaraRadera
  4. Finns det någon ETF som delar ut pengar men även som fokuserar på dividend growth?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, SPDR har en ETF som äger bolag som höjt sin utdelning varje år i minst 20 år. Den har ticker SPYD på tyska börsen. Läs om den i mitt inlägg i länken nedan.

      https://petrusko.blogspot.com/2020/06/spdr-s-us-dividend-aristocrats-etf.html

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Jag måste säga att det är för bedrövligt ont om information kring denna fond. Fondförvaltaren presenterar inte ens samtliga 21 innehaven i portföljen på sin egen hemsida vad jag kan se. Varför gör man inte det? Känns skumt att investera i en fond som inte ens visar samtliga innehav.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Frihet, Du kan ta det lugnt och trösta dig med att det är inte fondbolaget, det är du.

      Informationen finns där klart och tydligt. "Fondens värdepapper" betyder precis det du efterfrågar. Klicka på den på deras sajt. Om du besöker dem via mobil eller surfplatta kanske den ligger i en dropdown-list eller liknande som det brukar kunna bli på mobilanpassad sajt.


      Mvh petrusko

      Radera
    2. Så skönt att det var jag som letade dåligt. Tack för infon!

      Radera
  6. Tipsade vidare Nordnet om fonden. Nyss fick jag besked om att även de tillgängliggjort andelsslaget B

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...