Det går trögt med fondköpet

 


Ja så klart har jag lagt in köporder på den där Aktiespararna Direktavkastning b som jag skrivit om. Det går bara inte så fort utan något verkar kärva. När man lagt order innan kl 13 skall man se sitt köp på kontot dagen efter och jag förväntade mig se mitt köp igår.

Nu sitter jag här och väntar. Fonden är helt nyupplagd i Avanzas system och det har nog med det att göra. Jag har investerat i den "vanliga" versionen av den här fonden tidigare och det flöt på som man förväntade sig. Så tänker jag att det kommer bli också, att det bara är något tillfälligt i och med att fonden är ny i Avanzas system.

Jag har noterat att det blivit ett stort intresse när jag skrivit om fonden och kanske är ni fler som sitter och väntar på att få avslut på ett köp. Vi härdar ut och snart är det i rullning tänker jag.

Nedan är en länk till mitt inlägg om fonden om du missat det:

https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html

19 kommentarer:

 1. Jag tror att det är nåt generellt strul hos Avanza. Jag har också några (andra) fondköp som har tagit längre tid än vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Ocke, Ja det låter rimligt. Jag kunde knappt logga in hos Avanza nu på morgonen och de skriver ju faktiskt att de har lite tekniska problem idag.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag kan inte se att "b-versionen" finns på Nordnet ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Efter jag skrev om den har Nordnet fått flera förfrågningar om fonden. Be om den du också så kan de nog inte motstå att lägga upp den i systemet.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Nu har de fått en förfrågan till. Tack för tipset!

   Radera
 3. Själv fick jag dubbel utdelning från Bonava, så något fel är galet! Eller så tyckte Avanza synd om mig för att aktien backat 65 % sedan jag köpte ;-)

  Mvh,
  "Mister Stockpicker"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Newman,
   Haha ja det där är ett besynnerligt fel att de lyckas pynta utdelningen två gånger. Det har hänt mig hos Avanza också. Det borde ju resa all världens röda flaggor tycker jag när systemet vill pynta för mycket pengar. Att det inte tagit stopp innan.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Det tog två dagar men nu så har köpet gått igenom och fonden ligger i tryggt förvar på Avanzakontot 👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena PeddaP, Ja nu händer det grejer. Nu har köpet gått igenom och jag har fonden på mitt konto jag också.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Är det möjligt att hitta en lista på samtliga bolag som ingår i fonden?

   Radera
  3. https://cicerofonder.se/wp-content/uploads/Vardepapper-i-aktiesparara-direktivavkastning.png

   Radera
  4. Tjena, Ja alla innehaven i fonden går dels att se via fondbolaget Ciceros hemsida men även hos Avanza genom att klicka på "visa fler" eller dylikt. Avanza kan visa upp till 25 innehav och eftersom den här fonden bara har 21 st blir det alla i det här fallet.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej Petrusko,

  Jag har också köpt denna fond. Ser den som ett utmärkt alternativ ihop med XACT Högutdelande, dom båda har olika inriktningar och investerar inom olika delar av Norden. Har en mailtråd igång med deras förvaltare om ett önskemål att köra utdelning två gånger per år istället för ett tilfälle.

  Ett på våren, ett senare på hösten. Tror du skaparkollektivet hade funnit detta intressant? I min värld är det fler fördelar än nackdelar med ett sånt upplägg. Det blir ett jämnare flöde av cash och mindre slagighet i kursen.

  /Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lars,
   Tack för din kommentar. Ja visst är den här fonden ett bra komplement till Xact Högutdelande för oss som redan har den. Jag har följt den här sedan start och tittat noga på det index den följt. Mäktig prestanda och med så lång historik som 20 år kan man anta att det presterar även i framtiden.

   Jag har inget emot om fonden skulle dela ut vid två tillfällen. Samtidigt som det funkar helt okej för mig som det är nu med ett tillfälle. Tanken med ett jämnare flöde av cash är så klart god. För alla oss som investerar för just kassaflöde så är vi ju så klart intresserade av att det dimper in pengar året runt. Visst kan man portionera ut det själv men smidigt är det ju när det bara trillar in medan man lutar sig tillbaka.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Kan tipsa om att både A- och B-fonderna finns att köpa på Savr också, med rabatt på förvaltningsavgiften.

  SvaraRadera
 7. Köpte den och LF global indexnära i tisdags, köpet har inte gått igenom än:/

  SvaraRadera
 8. Läste i faktabladet för fonden att utdelningarna återinvesteras om man inte kontaktar fondbolaget. Någon som vet om det är krångligt eller har det funkat smidigt för er som gjort det? Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Karl, Utmärkt agerat av dig. Att läsa så mycket att du kom till den punkten. Jag har rett ut den med fondbolaget då jag tvärnitade vid den punkten också.

   Fondbolaget Cicero har bekräftat till mig att när man äger Aktiespararna Direktavkastning b via Avanza så behöver man inte meddela fondbolaget. Utdelningen kommer automatiskt utan att man gör det.

   Äger man via annan plattform bör man kontakta fondbolaget och verifiera vad som gäller där.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Strålande! Tack för snabbt svar

   Radera

Info om REITs - Amerikanska fastighetsbolag

  Jag har investerat i amerikanska REITs i många år och det är ett populärt tillgångsslag bland många investerare. Inte bara utdelningsinve...