Tele2 utdelningsestimat för 2023

 


Telekombolaget Tele2 är ett tvättäkta utdelningscase med en historik av både rejäl ordinarie utdelning samt extrautdelningar. Utdelningspolicyn är förenklat att de pyntar en stor del av kassaflödet i utdelning och slantar som blir över utöver det pyntas i extrautdelning givet att de håller sig inom den skuldsättningsnivå de har som mål.

Tele2 har en stadig verksamhet och genererar bra med cash. För nästa år är analytikers snittestimat en ordinarie utdelning om 7 kronor samt en extrautdelning om 2,25 kronor. Totalt 9,25 kronor alltså. 

Nu under 2022 är Tele2s utdelning 6,75 kronor och en megafet extrautdelning om 13 kronor. Extrautdelningen är redan betald likaså halva ordinarie utdelning men den andra delen om 3,35 kronor betalas i oktober. Total utdelning 2022 blir 19,75 kronor.

Dessa estimat finns på Tele2s hemsida. En hel del bolag har den där infon på sin sajt men långt ifrån alla. Nedan är länken direkt till estimaten hos Tele2:

https://www.tele2.com/sv/investerare/aktien/konsensusestimat#subnav

11 kommentarer:

 1. Hur tänker du kring ett innehav som Tele2? dom delar ju ut riktigt bra med pengar men samtidigt är ju kurs-historiken minst sagt tråkig om man kollar på index. Kanske bäst för den som lever på sitt innehav just nu snarare än den som inte ska röra innehavet på 10-tals år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Tele2 bedriver en mycket stadig verksamhet. Dess kunder betalar in pengar till dem i ur och skur. Aktien kommer inte vara på topplistan men den kommer heller inte vara den som ruinerar någon.

   Totalavkastning innefattar både utdelning och kurstillväxt. I ett bolag som Tele2 står utdelningen för en stor del av totalavkastning.

   Jag äger Tele2 för den pålitliga verksamheten. Den låga risken. Det är ett medvetet val att äga den och få en lägre potential men samtidigt lägre risk.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tack för en bra blogg!
  Hur ser du på Tele2 kontra Telenor? I dagsläget nästan samma aktiekurs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Jag är inte insatt i Telenor specifikt men de olika nordiska telekombolagen är av hyggligt lik karaktär. Det är stadig business utan vidare tillväxt men rejäla utdelningar.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Den som är ung och har många år kvar av sparande ska inte investera som Petrusko gör. Petruskos investerar stil passar den som är pensionär eller lever på sina investeringar. Är ni i 20-30 års åldern ska ni satsa på mer tillväxt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka bolag har mer tillväxt och kan garantera fortsatt tillväxt? Första bolagen jag tänker på är Nibe, Evo, Hexatronic och Instalco. Men tillexempel Nibe har en väldigt hög värdering. Hur tänker du kring dessa?

   Radera
  2. De mest uppenbara köplägena är ju i fastigheter just nu. Själv köpt SBB och Castellum. Sen har vi Addlife som kommer växa på bra. Investor förstås. Instalco visst men Nibe nej. Men det är på smålistorna vi kan fynda fina kvalietsbolag som kommer växa sig stora. Sök och läs på.

   Radera
 4. Minns första tipset jag läste från Petrusko.
  Det var Abbvie.
  Idag är jag glad för det tipset. Den har gått upp ca 100% ( på ca 2 år) och ger mig ca 6000 kr i utdelning varje år.😆

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och kul att höra om din framgångsrika investering i Abbvie. Den blev väldigt bra för mig också och jag är glad för det. Just nu äger jag inte Abbvie längre men kan tänka mig att gå in igen i framtiden. Mycket bra bolag.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Du har en bra blogg. Gillar verkligen din investerarstil som jag sneglar ofta på då jag är både äldre och en ganska knackig pension.
  Investor och Xact högutdelande är mina största innehav. Funderar på att ta in cibus igen för att få lite jämnare kassaflöde.

  Keep it up!
  Bästa

  Tommy

  SvaraRadera
 6. Amanda har ju numera en funktion där det går att jämföra bolagen med återinvesteras utdelning mot valt index. Tele2 har inte alls en dålig totalutveckling jämfört med alla GI och omx30gi. T.o.m bättre på 5 och 10 års period. Eller missar jag något?

  SvaraRadera

Jag sålde mina WPC

  Inget varar för evigt och denna gången var det fastighetsbolaget WPC som fick lämna portföljen. Bolaget har idag kommit med ny info som fö...