Jag gjorde likt Arnhult

 


Rutger Arnhult har de senaste veckorna köpt fler Castellum i omgångar. Likt övriga börsen har Castellum backat på sistone och hela fastighetssektorn har backat extra mycket. Arnhult har kunnat köpa fler aktier till allt lägre kurs. Senast igår meddelade han till FinansInspektionen en transaktion om 50.000 stycken aktier i Castellum köpta 14 juni till 145,46 kronor. Ett par dagar innan det meddelade han att han köpt 75.000 stycken aktier den 10 juni till 162,77 kronor.

Jag har gjort likadant. Inte till det stora antalet utan snarare att jag gjort regelbundna köp. Det har blivit allt lägre pris och senast igår tog jag in ett gäng strax över 137 kronor styck. Mina köp går ofta till på det här viset att jag skalar in mig över tid. Jag börjar att köpa så smått när jag finner priset rimligt och jag fortsätter köpa över tid. Går aktien ned i kurs ökar jag gärna frekvensen av mina köp.

Hela fastighetssektorn har hamnat i frysboxen och kan nog vara där en tid. Som jag nämnt tidigare tror jag inte fastighetsbolagen kommer få samma höga värderingar som de hade innan. De kommer handlas till lägre multiplar och kommer få förtjäna högre aktiekurs via bättre prestanda. De har pressats ned väldigt mycket dock och det finns utrymme för att ta ett skutt upp men inte på långa vägar upp till forna höga värderingar. Det är min tro.

4 kommentarer:

 1. Jag har svårt att tolka köp som det Rutger Arnhult gjorde i Castellum eller Hans Wallenstam gjorde i Wallenstam. Det är så små köp i förhållande till vad de skulle kunna köpa.

  Arnhult har över 50 miljoner aktier i Castellum och att köpa 50 000 till är att öka innehavet med en promille. Varför?

  Han fick också runt 100 miljoner i utdelning från Castellum (säg 50-70 miljoner efter skatt) så det är inte heller att han stoppar tillbaka utdelningen.

  Min bästa tolkning är att det handlar om signalköp. Ett så litet köp som möjligt som ändå antyder tro på bolaget i jobbiga tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel, Man kan ju inte köpa för 100 miljoner kronor per dag heller. Sådana pengar har inte Arnhult. Han köper regelbundet som sagt. I maj köpte han kring 200.000 stycken aktier och i april runt 100.000 stycken.

   Det finns en anledning att köpa och det är att man tror man skall tjäna pengar.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. När du skriver "Jag gjorde likt Arnhult" så får man tron att du tycke han är nån typ av rättesnöre? Hans köp i Maj diskvalificerar väl att ta rygg på honom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt diskvalificerar ett köp på högre nivåer? I så fall kan ju precis varenda investerare lägga ner. Ingen köper endast på botten, ibland köper man på "för höga nivåer" ibland på lagom och ibland på rea. Det viktiga är att köpa bra bolag och fortsätta ackumulera, speciellt när det gäller stabila utdelare. Jag köper kassaflöde, inte kursförändringar på kort sikt!

   Radera

Lyft blicken!

  I år har börsen gått uselt men sett över en 2-årsperiod har en vanlig svensk indexfond avkastat 11,5 procent per år. Det inkluderar alltså...