Just Keep Buying

 


Nick Maggiulli som jag följer sedan några år tillbaka har nyligen släppt en bok. Han arbetar på Ritholtz Wealth Management ihop med bla Josh Brown och Barry Ritholtz. Jag upptäckte Maggiulli i en youtube-video utav Josh Brown en gång i tiden och följer honom via bloggen ofdollarsanddata sedan dess.

När jag hörde om den här boken beställde jag den direkt och var mycket förväntansfull inför att läsa den. 3 veckor leveranstid via Bokus blev en lång väntan men jag valde det framför att beställa den ifrån en utländsk aktör.

Maggiulli är en datadriven kille och hans arbete kretsar kring statistik/data. Att boken är på detta spår är ingen surprise. Innebörden är oftast att han påstår en sak och backar upp det med historisk data. En kul grej är att den svenska börsens förträfflighet nämns i boken. Kanske känner du inte till det men den svenska börsen är en av de tre bäst presterande börserna på mycket lång sikt.

Just Keep Buying är inte en ren investeringsbok utan handlar väldigt brett om pengar och hur man kan tänka kring ämnet. Det är tex resonemang om att spara, varför man bör spara, hur mycket osv.

Jag hade förväntat mig än mer data i boken men kan tänka mig att de tonat ned det och gjort den attraktiv för en bredare massa. Boken torde fungera utmärkt för att motivera och förklara varför och hur du skall spara. För en helt vanlig Svensson. Den är på engelska men är lättläst. Man hittar förmodligen inte boken i en vanlig svensk bokhandel men både Bokus och Adlibris hade den när jag beställde.

Boken gillade jag ändock fann jag den inte fantastisk. Jag hade nog råkat bygga upp alldeles för höga förväntningar då jag gillar Maggiulli och hans data-approach så mycket. Vill du inte slänga dig över boken kan du ju checka in hans blog som jag länkar till överst i inlägget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevlig midsommar

  Börsen har varit på rackarns dåligt humör men som ni säkert hört förut: efter regn kommer solsken . Idag är det midsommar och börsen är st...