Invesco S&P500 high div low vol håller emot bra i år

 


Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility (Ticker: HDLV) är en börshandlad fond som följer ett index som består av aktier med god utdelning och har låg volatilitet. Fonden har stått pall bra i år när övriga börsen går riktigt knackigt. Kursmässigt är den ungefär oförändrad men den har pyntat utdelning om ett par procent hittills under året. Ingenting går konstant bäst och så är det naturligtvis med den här fonden också. När börsen gick starkt som tusan under pandemiåret 2020 gick den här fonden inte lika bra.

Min poäng är att lyfta fram att olika typer av fonder, sektorer, länder osv presterar olika över tid och att man kan sätta samman en portfölj av olika komponenter som "växeldrar". Att ha komponenter i portföljen som beter sig olika, det är något jag tänker på. Det finns otaligt många olika investeringar i den här aspekten. Själv har jag tex en börshandlad fond med Australien och Korea som en komponent som lär bete sig annorlunda än övriga portföljen.

Fonden från Invesco är uppenbarligen en investering som beter sig annorlunda. Jag skrev ett inlägg om den här fonden för något år sedan. Läs det i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2020/05/invesco-s-500-high-dividend-low.html

5 kommentarer:

 1. Hej !
  Vad har fonden för ticker ?
  Tack för en bra blogg.
  Vänligen //tony

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tony,
   Tack för din kommentar. Ticker för fonden är HDLV. Jag har uppdaterat inlägget så det syns tydligt där i början.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko,
  Det rör inte detta men vad säger du om raset i Heimstaden?
  Tycker du man ska vara orolig?
  Med vänlig hälsning,
  Mats

  SvaraRadera
 3. Hej det börjar bli väldigt många olika ETF:er att hålla reda på nu tycker Jag. Du skriver nästan varje vecka om någon ny spännande fond.
  Kan du göra en sammanfattning om vilka etf fonder du tänker köpa in i framtiden eller är du nöjd med de du har?
  Själv så äger Jag xact högutdelande; xact Sverige och Vanguard all world.
  Jag funderar på att plocka in ishares core ftse 100 och
  franklin LibertyQ European Dividend etf i min portfölj. Då skulle Jag ha totalt 5 olika etf fonder och det borde väl räcka antar Jag?

  SvaraRadera
 4. Hade varit intressant ifall du kunde skriva ett inlägg om ETFer man kan välja för att få utdelning varje månad. Dvs några som delar ut Jan-apr-jul-okt, några som delar ut feb-maj-aug-nov och några som prickar in mar-jun-sep-dec. Kunde vara trevligt att ha iallafall någon ETF per månad för att sprida riskerna

  SvaraRadera

Trevlig midsommar

  Börsen har varit på rackarns dåligt humör men som ni säkert hört förut: efter regn kommer solsken . Idag är det midsommar och börsen är st...