Jag köpte mer Investor

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Börsen har surat några dagar nu och jag passade på att köpa fler aktier i ett fantastiskt bolag. Investor är historiskt högt värderat och den saken kan man se på olika sätt. De har aktivt gjort saker på senare år för att tydliggöra värden i bolaget. Den onoterade delen värderades inte marknadsmässigt och man tydliggjorde inte värdet förr i tiden. De hade nog den värdering de förtjänade. Nu handlas de med en substansrabatt kring 10-15 procent vilket alltså är en klart högre värdering än forna tider.

Jag pyntade runt 212 kronor per aktie idag och det innebär en substansvärdering kring 11 procent rabatt. Det är ett klart rimligt pris för ett fantastiskt bolag. Investor äger attans bra bolag och de har presterat en mycket god substansvärdestillväxt genom åren. Bättre än vissa andra investmentbolag.

Så klart kan börsen sura vidare och Investors aktiekurs nå än lägre men jag är som vanligt nöjd med att ha betalat ett rimligt pris. Att köpa ett fantastiskt bolag till rimligt pris har historiskt givit mig mycket god avkastning och jag är övertygad om att Investor kommer leverera även i framtiden.

Nästa fredag släpper Investor sin bokslutsrapport och därmed förslag till utdelning. De har ett starkt fokus på stadigt stigande utdelning över tid och är en mycket bra utdelningshöjare. Jag förväntar mig att de höjer precis som de brukar göra men jag hoppas på att de bryter mönstret att höjningen blir lägre procentuellt sett för var år som går. Ja, högre utdelningstillväxt hoppas jag på. Fredag 21 januari har vi svart på vitt hur det blir. 

Länk till Investor hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

15 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,

  Först av allt, tack för en fantastisk blogg. Det blev en skvätt Investor här också, samt Latour.

  Jag har följt din blogg sedan start och ser dig som en stor insperationskälla. Vi har liknande innehav och strategi. Du skriver på ett sätt som dom flesta förstår och kan relatera till.

  Precis läst klart boken "The little book of common sense investing" som du tipsade om i sommras, mycket bra. Don't buy the needle, buy the haystack!

  Fortsätt blogga och inspera oss utdelningsinvesterare. Ha det bäst!

  Mvh,
  Mr N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena N,
   Tack för din kommentar. Det är riktigt roligt att höra att jag inspirerar till sunda investeringar på börsen. Kul att du läst Bogles bok, den tror jag man har mycket stor nytta av att ha i bagaget. Oavsett vilken strategi man följer.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Ajaj Petro!
  Du borde ha köpt Blockrock (BLK), de kom precis med rapporten och de höjer utdelningen ännu mer än förra året och med hela 18%!! Som sagt BLK spelar ingen roll när man köper, på 3-4 årstid fördubblar hela tiden både kursen och utdelningen!
  Mvh /Ballack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Ballack,
   Nice den satt fint. GRattis till en fin utdelningshöjning. Ja det är ett bra bolag Blackrock och jag tror de har stor potential i framtiden så visst är det nog inte försent att ta in den i portföljen.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Idag blev mina Nobina acceptaktier, hur länge brukar det ta innan man ser pengarna på sin depå? Hittar inte den infon någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti,
   Jag har inte satt mig in i utköpet av Nobina varpå jag inte har exakt datum till dig. Det brukar inte vara värst lång tid man behöver vänta. Du har nog dina pengar inom några veckor. I infon från bolaget framgår tidsplan tydligt. När man senast måste svara och när pengar väntas dyka in på depån. kolla på bolagets sajt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Det är 25:e januari 2022 som gäller för utbetalning av vederlag (köp av aktier?), men det går bara igenom om de kan köpa 90 % av bolaget.

   Radera
 4. Tack för en grym blogg och den tid du lägger ner för oss följare..

  Mvh Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel,
   Kul att det uppskattas. Tack för din feedback.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej!

  Tack för en bra blogg! Jag lär också köpa lite fler investor sen när lönen trillar in, det är väldigt trevlig bolag.

  Såg att du inte har Lundbergföretagen i din portfölj. Är det något du inte gillar med det bolaget eller passar det helt enkelt inte in i din investeringsstrategi?

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Lundbergs är ett vettigt bolag med sunda innehav och en fin fastighetsdel. När man kan köpa den till rimlig värdering tror jag den är en bra investering. Nu tror jag den handlas kring 5-10 procent substansrabatt vilket är rimligt. Ibland handlas den till en premie och vilket tar ned potentiell avkastning.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Helt klart intressant att se hur mycket utdelningen i Investor blev. Ökade dock inte mitt innehav i Investor men med 14,9% kassa så kanske jag gör det nästa vecka. Valde istället att öka i Axfood, Industrivärden, Lundin Gold ( lite mer chansning och risk är jag fullt medveten om). Skanska. Köpte in Telia då jag hoppas och tror att Kirkby har gjort ett bra jobb och känner att det var dags att kliva på.

  SvaraRadera
 7. Många pratar om börsras osv och där är nog du och jag långsiktiga och köper mera om det dippar.

  En tanke och fråga som jag har till dig som har mera erfarenhet:

  I ett ras, är det ju så att substansraatten minskar för investmentolagen MEN är det inte så att i ett ras att det även blir mera attraktivt för investmentbolag att kika på förvärv?

  Hur har investmentbolag agerat tidigare och tänker jag fel :) ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag kan inte minnas några banbrytande investeringar av investmentbolagen i samband med börsras. Vissa av investmentbolagen har regelbundet tillgång till kapital för att ta vara på bra investeringstillfällen. Investor är ett utav dem. Dyker det upp bra lägen har de möjlighet att slå till. Oavsett om det är börsras eller ej.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för svaret!

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...