Jag planerar inte att öka i Unilever

 


Jag har bara ägt Unilever i några månader och har landat i en plan att inte köpa fler aktier i bolaget. Inte för att min syn på dem ändrats. Nej jag tycker att Unilever är ett bra bolag med en verksamhet som jag gillar. Än närmre i tiden än mitt initiala köp i Unilever satt jag och klurade på att öka i bolaget samtidigt som jag var sugen på att investera även i Astrazeneca. Ni som läst mina senaste blogginlägg anar nog vart detta är på väg.

När jag klurade på att investera i Unilever och Astrazeneca beslutade jag mig för att investera i en brittisk indexfond där de bägge bolagen utgör en hygglig del. Jag köpte en fond som följer indexet FTSE 100 där Unilever och Astrazeneca tillsammans väger cirka 12 procent. Nej det är såklart inte samma sak som att äga bolagen direkt men jag uppskattar riskspridningen i övrigt och tycker det är okej att få exponeringen i de här två bolagen den vägen. Visst får jag ytterligare lite Astrazeneca via mitt innehav i Investor och Xact Sverige.

Nu har jag på nytt klurat kring att investera i Unilever och landar i att jag siktar på att investera i den där fonden istället. Så jag äger en liten liten slurk i Unilever och tillsvidare får den vara kvar. Den gör varken från eller till men det kan jag leva med. Om inte annat verkar den som en liten påminnelse om att jag gillar bolaget och med jämna mellanrum skall läsa in mig på det.

Det är en börshandlad fond från iShares jag investerat i och nedan är länk till mitt inlägg om den.

https://petrusko.blogspot.com/2021/12/ishares-core-ftse-100-etf.html

1 kommentar:

  1. Petrusko, vad gör du om dagarna som FIRE? Är det svårt att hitta på aktiviteter?

    SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...