Följ enkelt investmentbolagens substansvärde

 Många av er känner nog redan till sajten Ibindex.se men för den som ännu inte gör det vill jag tipsa om en attans bra sajt.

På Ibindex gör de beräkningar av investmentbolagens substansvärde och uppdaterar dagligen. Detta kan de enkelt göra då de här bolagen till största del innehar börsnoterade bolag. De har rapporterat sina innehav och uppdaterar dem månadsvis/kvartalsvis. Sajten Ibindex kan enkelt knappa in dessa siffror i en snurra som tar fram substansvärde på dagsbasis.

När du går in på investmentbolagens egna sajt eller kollar i deras senaste rapport är det gammal info du spanar på. Som nu när vi är i mitten av augusti är det kanske inte jätteintressant att läsa om vad substansvärdet var den siste juni.

Hos Ibindex ser du vad substansvärdet är idag.

Så klart finns det viss felmarginal men det har stämt hyggligt bra över tid. Jag minns inte när sajten startade men jag har använt den några år och uppskattar den stort. 

http://ibindex.se/ibi/#/index

3 kommentarer:

 1. Hej! Ja riktigt bra sajt. Vill passa på att tacka dig för heads-upen om den höga premien. Jag sålde av många av IB (förutom investor) någon dag efter ditt inlägg. Tänkte köpa tillbaka Latour när dom kommer ner på rimlig rabatt/premie igen. Börjat snegla lite på svenska konglomerat också där jag gått in en del i EQT och Indutrade.

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja riktigt bra sajt. Vill passa på att tacka dig för heads-upen om den höga premien. Jag sålde av många av IB (förutom investor) någon dag efter ditt inlägg. Tänkte köpa tillbaka Latour när dom kommer ner på rimlig rabatt/premie igen. Börjat snegla lite på svenska konglomerat också där jag gått in en del i EQT och Indutrade.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Hehu,
   Ja konglomeratbolagen/serieförvärvare är klart ett intressant koncept. De som gör det bra är värda en hög värdering och kommer nog leverera bra aktieägarvärde på lång sikt. Köpa bolag som direkt blir högre värderade när de går in i balansräkningen. Jag gillar det. Indutrade har en lång historik och det är förvisso flera år sedan jag kollade närmre på dem men då gjorde de sin sak mycket bra och det verkar ticka på.

   Mvh petrusko

   Radera

Cibus står inför många förvärv och uppdaterar sitt tillväxtmål

  Fastighetsbolaget Cibus som på sistone synts i nyhetsflödet med en rad förvärv meddelar nu att de har en fasligt många förvärv i pipen och...