Tele2 backar

 Annons: Innehåller reklamlänk till Avanza.

En eller ett par analytiker har kommit ut med en sänkning av rekommendation/riktkurs för Tele2 och aktien backar en hel del idag. Tele2 har också gått ut med ett pressmeddelande om att ett par toppchefer lämnar bolaget men det ser jag inget värst negativt i. Bolaget har slagits ihop med Com Hem och har i dagarna blivit till ett gemensamt varumärke dessutom; Tele2. Det medför såklart en viss övertalighet och ett naturligt tillfälle för vissa att söka sig vidare i karriären.

Den långsiktiga potentialen i Tele2 är den samma idag som förra veckan och jag tackar för nedgången. På 109 spänn tog jag in ytterligare ett gäng Tele2.

Jag gillar verksamheten för sin stabilitet. Det kvittar vad som händer i omvärlden, inflation, räntor, Fotbolls-VM och allt vad det är, vi kunder pyntar vår telekomräkning i ur och skur. För Tele2 innebär det ett mycket pålitligt kassaflöde. Det ger styrka och stabilitet i verksamheten. På börsen kan aktien gå lite hejkon bäjkon på kort sikt men verksamheten är det inga oklarheter kring: Den tickar in cash.

Ingen fet tillväxt och stadigt kassaflöde är inte den bästa potentialen men det är heller inte största risken. Det är ett defensivt case där man som investerare värdesätter den lägre risken. Ja jag vet att jag skrivit det flera gånger på sistone men det tål att upprepas. Om inte annat så för att det dyker upp kommentarer som "det är bättre att investera i bolag X för där lär det bli bättre totalavkastning". Tele2 är ett medvetet val om lägre potential. Det kommer med den lägre risken.

Ordinarie utdelning blev i år 6 kronor och analytikers förväntningar är en stadigt stigande utdelning de kommande åren plus återkommande extrautdelningar. Det blir ju en extrautdelning även i år om 3 kronor som de siktar på att betala ut i juli. På 109 kronor ger ordinarie utdelning om 6 kronor en direktavkastning på 5,5 procent och inräknat extrautdelningen om 3 kronor är den 8,2 procent. Ordinarie utdelning är uppdelad på två tillfällen om 3 kronor vardera där den ena delen precis är utbetald. Kvar i år återstår alltså höstens 3 kronor och sommarens extrautdelning om 3 kronor.

Länk till Tele2 hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar. 

5 kommentarer:

 1. Hej petrusko. Tog en liten position i Tele2 idag. Fortsätter aktien ner fram till nästa lön ökar jag på lite till. Direktavkastningen känns i alla fall attraktiv i dagsläget men för övrigt har telesektorn inte vart så rolig de senaste åren.

  Fortsatt lycka till med investeringarna.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Jag har också ökat på i Tele2 idag efter det senaste tappet, under 110 kr köper jag gärna mer. En fråga, vad gäller för att ha rätt till sommarens extrautdelning? Jag ser inget om någon x-dag för den extra utdelningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Också nyfiken på detta med X dag för bonusutdelningen, köpte på mig lite Tele2 jag med i förrgår

   Radera
 3. Problemet med TELE2 är själva VDn. Han är usel på sociala
  och kommunikation, han är en blyg person o saknar svenska ftg kultur, det är han som tynger hela tiden Tele2 o så länge han är kvar kommer att Tele2 aktien straffas.

  SvaraRadera
 4. Instämmer. Detta är en aktie som har hamnat långt efter när det gäller återhämtning från covid-19. Dagens nedgång gav en utmärkt köpchans. Det är långt kvar till vår 102%-iga uppgång från februari 2020, hittills med lite småköp under året som gått är vi upp endast 11%, i denna aktie som vi har varit långa i under ca 3 år. Kanske är vi uppe på 153 kr någon gång i framtiden igen... under tiden håvar jag in utdelningarna...

  SvaraRadera

Essity presentation 15 september

  Igår tittade jag på Essitys presentation från Handelsbanken Nordic Large Cap Seminar 2021 den 15 september. VD Magnus Groth snackar i unge...