Svolder handlas med knapp rabatt


Svolder handlas just nu till 184 kronor vilket innebär en rabatt mot substansvärdet om cirka 1 procent. De rapporterar substansvärde veckovis och senaste värdet är 184 kronor per i fredags. Justerat för dagens kursutveckling i innehaven är substansvärdet kring 187 kronor.

Till och från handlas Svolder med en premie mot substansvärdet och det är därifrån den kommer nu. Nyligen svängde Svolder över till att handlas med rabatt. I grafen ovan kan man se hur Svolders substansvärde har utvecklats hittills i år. Ungefär som en populär småbolagsfond medan aktiekursen gått ned. Det handlar alltså om en förändring i värderingen utav Svolder. När en premie byts mot rabatt ter det sig på detta viset. Svolders investeringar har tickat på hyggligt medan Svolders aktiekurs gått svagt. 

Jag tycker att detta är sunt, att värderingen normaliseras. Själv brukar jag inte köpa till premievärdering utan väntar enkelt med att fylla på till rabatt. Till och från äger jag Svolder i min vanliga portfölj medan jag primärt äger den långsiktigt i ett pensionssparkonto.

Historiskt har småbolag presterat bättre än breda börsindex och Svolder med sin inriktning mot just småbolag har en mycket god historisk avkastning. Jag tycker att investmentbolaget Svolder är ett bra sätt att få exponering i småbolag.

Utdelningen betalas årligen i november och höjdes nu senast till 2,2 kronor. På nuvarande kurs om 184 kronor ger det en direktavkastning om 1,2 procent.


7 kommentarer:

  1. Hallå Petrusko! Ja det verkar som om premierna minskar snabbt just nu, värst har väl Creades premie varit men innehaven har rusat på slutet men aktien backat så premien nere på 25% idag. Lundbergs Kinnevik och nu Svolder handlas med rabatt.

    SvaraRadera
  2. Hmm intressant med att dem redovisar substansvärdet varje vecka. Vet du om det finns fler investmentbolag som redovisar veckovis?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Aktiegrubbel,
      Ja det är verkligen aktieägarvänligt utav Svolder att göra så. Det är enkelt för dem att göra det och de tycker att vi småsparare förtjänar den infon. Stora investerare har stöd för att ha samma info på alla investmentbolag så det Svolder resonerar att alla investerare bör ha samma info. Därför kör de veckovis.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hejsan
    Återbetalningen av källskatt från Avanza kom den 7e feb förra året, vet du när vi kan tänkas få den i år?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Berra,
      Ja det närmar sig nog nu. Förra året pyntade Avanza bara 85% åter. Det har blivit mindre för varje år så det blir väl än sämre nu då. Så himla kass av dem. Andra mäklare fixar 100% av skatten åter.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Jag har inte hittat ngn komplett lista över innehaven i Spiltan Aktiefond Investmentbolag, men av de största innehaven lyser Svolder med sin frånvaro. Vore kul om den ingick i fonden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Smartsnål,
      Svolder är ett ganska litet bolag med en illikvid aktie. Det finns i Spiltans fond men bara en liten slurk med anledning av ovan. Jämförelsevis är Investors börsvärde 100 gånger större och dess aktie mer likvid. Investors aktie tål stora fondflöden medan Svolders aktie inte pallar med stora flöden öht.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...