Simon Blecher gillar Essity

 


Simon Blecher är en fondförvaltare som fått flertalet utmärkelser genom åren. Jag tycker han har ett sunt resonemang kring aktier och jag följer honom med intresse. Bland annat via fondens månadsbrev. Igår släpptes det senaste och där skrev Blecher följande om Essity:

"Aktiekursen fortsätter att stå still och faktum är sen Essity sattes på börsen är vinsten i bolaget upp med hela 50 procent, men börskursen bara 10 (!) procent. Aktien som förut handlade till premie mot övriga börsen på grund av sin stabilitet och dess starka varumärken handlas nu till rabatt. Vi fortsätter att älska detta bolag och det är bättre att börskursen är svag för närvarande och bolaget visar fina rapporter än tvärtom…"

Jag kan bara instämma. Essity är ett bra bolag som presterar klart rimligt men aktien får kalla handen på börsen. För mig med ett långt perspektiv är detta inget annat än en möjlighet att köpa ett bra bolag till ett rimligt pris. Igår dunkade jag in ytterligare ett gäng Essity till 266,1 kronor styck. Aktien stängde dagen på 264,2 kronor och med lite flyt fortsätter den att sura på börsen ett tag. Så jag kan köpa fler aktier till ett rimligt pris. 

Länk till Essity hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Simon Blechers fond hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Detta betyder inget märkvärdig att man dra fram. Först av allt han brukar gilla 100-tals bolag, då just Essity sticker ut något mer än andra, för det andra det finns många andra duktiga fondförvaltare som gillar bättre andra bolag, med detta sagt, menar just han gillar en av många bolag bland många bra fondförvaltare, behöver man inte komma med extra inlägg på den.
  Men jag förstår att du vill trösta dig själv att du gjort något rätt köp, typiskt psykologiska beteende efter köpet.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist kommentar.
   Petrusko - jag uppskattar att ta del av dina inlägg! /En av alla tysta som uppskattar att gå in och läsa

   Radera
  2. Tjena John Doe,
   Tack för din kommentar. Kul att du uppskattar det jag skriver.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera

Idag börjar handeln med Corems D-aktie

  Fastighetsbolaget Corem Property har givit ut en D-aktie som pyntar lika mycket utdelning som preferensaktien från samma bolag; 20 kronor ...