Brookfield Renewable Q3 2020 rapport

 


Brookfield Renewable släppte sin rapport idag och det var som vanligt trevlig läsning. De har en mycket stark finansiell ställning och står redo att göra fler förvärv av tillgångar framöver. De är väldigt duktiga på att köpa tillgångar och hela bolag. Inga konstigheter där inte utan det går in och ökar vinsten från dag 1 allt som oftast. De har en tillgänglig likviditet om 3,3 miljarder dollar och har en historia av att betala med egna aktier. Sammanlagt har de ett mycket stort förvärvsutrymme.

FFO per aktie steg med 12 procent till $0,38.

Värderingen är väldigt hög men inte helt oförtjänt. Förvisso är den het pga sin verksamhet och att fonder mfl är jättesugna på att äga bolag som ligger rätt i ESG/miljöperspektiv. Det är inte bara det som driver upp värderingen utan de presterar attans bra också. De har en uttalad strategi om att generera en genomsnittlig totalavkastning om 12-15 procent årligen och de har levererat på det. Verksamheten tickar på riktigt bra och de genererar stigande vinster som i sin tur motiverar en hög värdering.

En splitt om 3 nya aktier för 2 gamla har aviserats och kommer genomföras framöver. Det är inget man behöver göra utan rätt som det är har man lite fler aktier samtidigt som aktiekursen går ned motsvarande belopp. Värdet på ditt innehav förändras alltså inte pga splitten utan slås ut på fler antal aktier bara.

Utdelningspolicyn är att den skall höjas med 5-9 procent årligen och nästa höjning sker i början av 2021.

Brookfield Renewable äger i huvudsak vattenkraft men även vind och lite annat världen över. De är den största aktören globalt sett och en pålitlig partner åt stater osv som skriker efter investeringar i grön el.

Länk till Brookfield Renewable hos Avanza (affilliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

11 kommentarer:

  1. Vet du varför de gör en splitt?
    Aktiekursen är i och för sig ganska hög (ca 700 kr), men om det är anledningen så tycker jag att det är lite konstigt att man gör en 3:2 splitt, eftersom att det bara kommer att sänka aktiepriset till ca 500 kr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja de splittar för att göra det lite smidigare för småsparare att investera i bolaget.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Men hade inte till exempel en 4:1 splitt varit betydligt bättre då?
      Isåfall hade de fått ned aktiepriset till under 200 kronor och det skulle dröja längre tills de behövde splitta igen?

      Radera
  2. Kul med en bra rapport! Vet du vad direktavkastningen står i?
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  3. Hej,Tack för en grym blogg som vanligt. Har en kort fundering kring Brookfieldbolagen och kanske Renewable i synnerhet. Jag har av många anledningar stått utanför detta bolag i ren form då jag tycker det är lite snårigt att veta vilken aktie man bör köpa. Läst på bolagets hemsida och gillar verkligen verksamheten, både investmentbolaget men även det renodlade förnybara energisegmentet de har.

    fråga 1 : Hur går dina tankar kring att köpa aktien i CAD eller USD. En känsla jag har är att CAD är som USD med mindre volla?

    fråga 2: Köper du aktier i BEP Corp eller LP?

    Stort tack för all information du sprider och delar,

    Ha en go dag!

    Carl

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      BEP Corp och BEP LP är samma bolag men två olika aktieslag. LP varianten går ej köpa hos Avanza men hos Nordnet kan man köpa den. Den står lägre i kurs då institutioner enbart handlar med Corp aktien.

      Skillnaden mellan LP och Corp är mer av teknisk karaktär där beskattningen för kanadensiska medborgare är mer fördelaktig i LP varianten. För oss i Sverige blir den utländska källskatten något lägre i LP men ingen stor skillnad. Den stora skillnaden nu är i priset där LP är betydligt billigare.

      CAD eller USD spelar ingen roll. De följer varandra och man kan växla fram och åter i all värdens valutor men det underliggande värdet är det samma.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Jag noterar att Brookfield Renewable Corp är ny på Avanza. Men Brookfield Renewable Partners LP har funnits länge, och var en av de som blev köpstoppade för ett tag sedan. -Vad skiljer dessa två?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Ano,
      Avanza tycker det är krångligt att hantera LP bolag och dess utdelningar varpå de stoppat handeln med sådana aktier. Den går inte köpa längre hos Avanza men hos Nordnet går det bra.

      Det är samma bolag och främsta skillnaden är att LP aktien står lägre i kurs. Anledning till det är att institutionella investerare enbart handlar med Corp-aktien.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack för en bra och enkel förklaring på skillnaden mellan lp och Corp.

      Radera
    3. Vet du om Avanza kommer kunna hantera de utdelade LP-aktierna?

      Radera
    4. Hej Olof,
      De som redan ägde LP aktier när Avanza stoppade dem kan utan krångel fortsätta att äga dem. Avanza hanterar dem yes. Man kan inte längre köpa fler sådana, endast sälja de man redan äger.

      Mvh petrusko

      Radera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...