Extra utdelning i Telia

 


Nu på morgonen meddelade Telia att de säljer sin verksamhet Telia Carrier för cirka 9,5 miljarder kronor. Försäljningen sker till höga multiplar och kommer generera en realisationsvinst om 7 miljarder kronor. I mina ögon ser det här ut som en dunderdeal för Telias ägare. De lyfter fram stort värde i den här affären.

I samband med att de presenterade försäljningen av Telia Carrier meddelade bolaget också att de avser kalla till extra bolagsstämma för att besluta om ytterligare en utdelning om 0,65 kronor. Tillsammans med den redan beslutade utdelningen om 1,8 kronor tar det totalen till 2,45 kronor. Det är samma belopp som Telia ursprungligen förslog i våras. På nuvarande kurs om 37 spänn ger det en direktavkastning om 6,6 procent.

Länk till Telia hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. 1,55 kr i utdelning i oktober, eller? PJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena PJ,
   Nej det blir tidigast i november som de extra 0,65 kr delas ut. De skall först kalla till bolagsstämma och det gör man med 4 veckors frist. Bolagsstämman kommer alltså hållas tidigast i början av november och efter den sker utdelningen.

   I oktober får vi enligt tidigare beslut 0,9 kr utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...