Extra utdelning i Telia

 


Nu på morgonen meddelade Telia att de säljer sin verksamhet Telia Carrier för cirka 9,5 miljarder kronor. Försäljningen sker till höga multiplar och kommer generera en realisationsvinst om 7 miljarder kronor. I mina ögon ser det här ut som en dunderdeal för Telias ägare. De lyfter fram stort värde i den här affären.

I samband med att de presenterade försäljningen av Telia Carrier meddelade bolaget också att de avser kalla till extra bolagsstämma för att besluta om ytterligare en utdelning om 0,65 kronor. Tillsammans med den redan beslutade utdelningen om 1,8 kronor tar det totalen till 2,45 kronor. Det är samma belopp som Telia ursprungligen förslog i våras. På nuvarande kurs om 37 spänn ger det en direktavkastning om 6,6 procent.

Länk till Telia hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. 1,55 kr i utdelning i oktober, eller? PJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena PJ,
      Nej det blir tidigast i november som de extra 0,65 kr delas ut. De skall först kalla till bolagsstämma och det gör man med 4 veckors frist. Bolagsstämman kommer alltså hållas tidigast i början av november och efter den sker utdelningen.

      I oktober får vi enligt tidigare beslut 0,9 kr utdelning.

      Mvh petrusko

      Radera

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...