Industrivärden substansvärde


Industrivärden som rapporterar substansvärde månadsvis meddelade precis att det ligger på 255 kronor per 31/8 (igår). Bilden ovan visar hur portföljen ser ut. Det är en koncentrerad portfölj med få innehav.

Just nu handlas Industrivärdens C-aktie till 229 kronor vilket innebär en substansrabatt om drygt 10 procent. Det betyder att vi köper Industrivärden med sina olika innehav till ett pris som är 10 procent lägre än dess värde. De senaste åren har rabatten legat kring denna nivån så det är varken bättre eller sämre värdering att tala om. Ett rimligt pris helt enkelt.

Själv ökade jag nyligen i Industrivärden och siktar på att köpa mer på sikt. Ihop med ett knippe andra investmentbolag är det ett smidigt och effektivt sätt att få exponering i svenska bolag. Likt man får via en vanlig indexfond med skillnaden att investmentbolagen som grupp avkastat bättre än index historiskt.

Länk till Industrivärden hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. En fråga om ett annat bolag - vad tror du om Pandox? Det ser ju ut som att coronapandemin börjar klinga av och då borde hotellfastigheter kunna repa sig rätt snabbt? Visst kan vanor ha ändrats osv men mot det står faktumet att många events kommer äga rum som tidigare tvingades skjutas upp.

  SvaraRadera
 2. patrick fransson01 september, 2020 12:38

  hej!
  Industrivärden är ju egentligen kanon att äga som bas i en bred portfölj!
  Petrusko vad anser du om stockwik förvaltning?
  Köpte in mig på 83 kr och tycker att detta bolaget är mycket intressant!vad anser du?gjort nån egen analys av dem och deras portfölj?

  SvaraRadera
 3. Många fina bolag i Industrivärden!

  Kort fråga ang utdelningar i Investmentbolag.
  Om Industrivärden delar ut tex 6 kr och underliggande bolag delar 16 kr vad tar skillnaden vägen?

  SvaraRadera
 4. Om man fokuserar på rabatten känns investor hetare.

  Sen kan man ha olika åsikter om innehaven men jag tycker nog mer om investors innehav också. Inte lika tung mot traditionell industri

  SvaraRadera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...