Wallenstam - Mot alla odds


Hans Wallenstam VD för fastighetsbolaget som bär hans namn har skrivit en bok om fastighetskrisen på 1990-talet. En tid då många bolag gick i graven. En mycket svår tid som blev en viktig lärdom för alla inblandade. Dagens fastighetsbolag har präglats av det som hände då. Jag ser fram emot att läsa den här boken. Dels av intresse för fastighetsbranschen generellt men också för att jag vill ta del av Hans Wallenstams berättelse.

Fastighetsbolaget Wallenstam är i mina ögon ett mycket bra bolag. De äger bra fastigheter och de har en stark finansiell ställning. Deras lite mer försiktiga strategi är inte en slump och mer om det lär vi få läsa om.

Boken släpps 11/9 och Hans Wallenstam skänker arvodet till en stiftelse. Pengar har han ju redan gott om.

Titeln på boken är: Mot alla odds - vägen ur fastighetskrisen.

4 kommentarer:

  1. Är det möjligheten att förlänga lån till bra villkor som utgör största risken för fastighetsbolag?
    Tänkte också fråga om dagens handel där många fastighetsbolag har det tungt. Atrium Ljungberg trodde jag hade bottnat men de sjunker 5% utan några kända nyheter - är det fondbolag som dumpar fastigheter eller vD kan tänkas ligga bakom sådana rörelser?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jp,
      Det är inga bestående problem för fastighetsbolag att finansiera sig generellt sett. Under en mycket kort period i våras var det trögare på kapitalmarknaden och det är inget konstigt. Fastighetsbolagen har god tillgång till finansiering nu om än dock lite dyrare än innan. Fortfarande mycket låga nivåer dock.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Du som har intresse i fastighetsbranschen. Jens Engwall avgår som VD för Nyfosa, se nedan
    https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2020/08/31/nyfosa-ab-stina-lindh-hok-ny-vd-for-nyfosa.html

    Du råkar inte veta vad Jens kommer att pyssla med i framtiden? Han lär väl inte kunna hålla sig borta från fastighetsbranschen, ty där är han bra.

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Det var väntat att Jens skulle sluta. Han var på sätt och vis kvar på lånad tid då han för några år sedan gick ut med att han skulle sluta men sedan gjorde en ny deal att stanna kvar. Jag vill minnas att han vill fokusera på egna grejer. Äga lite egna kåkar och lira gitarr eller what ever fritidsintressen.

      Mvh petrusko

      Radera

Banktrippeln har rapporterat Q1

  Nu har de tre svenska storbankerna lämnat rapport för det första kvartalet 2024. Efter en rad räntehöjningar och ett mer normalt ränteläge...