Genväg till nya aktiecase

 


Man behöver inte uppfinna hjulet på nytt varje gång man skall hitta en ny aktie till portföljen. Det finns genvägar och jag menar inte att man skall kopiera någon annan. Näe jag vill lyfta fram att man kan få inspiration från riktigt bra källor. Idag har jag ett exempel som inspirerade mig till detta inlägg.

Riskkapitalbolaget EQT med sin fond EQT Public Value har köpt stort i Securitas och kliver nu in som fjärde största ägaren. Idag kom det en notis om detta.

I mitt perspektiv och med det här inlägget i tanken så känner jag till EQT sedan tidigare och tycker att de är duktiga. Jag noterar då här att de gjort en rykande färsk investering i Securitas. Deras goda renommé säger mig att jag kan titta på Securitas och att jag eventuellt kan finna en bra deal där.

Du kanske inte har samma åsikt/tro på EQT och det kvittar för var och en har sina egna källor till sådan här inspiration. Det kan vara fondförvaltare, vad de har i sina fonder och vad de nyligen köper som ger inspiration att spana vidare. Det kan vara mycket annat och här kommer ytterligare ett exempel från mig:

Jag investerar i bra bolag som pyntar utdelning och till min strategi hämtar jag ofta inspiration ifrån indexet S&P 500 Dividend Aristocrats. Det innehåller bolagen i S&P 500 som höjt sin utdelning varje år i minst 25 år. Den listan spanar jag ofta på för att hitta ett bolag att läsa mer om.

Inspireras gärna men välj med omsorg ifrån vad/vem. Läs noga på och bilda din egen uppfattning. Bara för att EQT gillar Securitas behöver inte jag fastna för det.

6 kommentarer:

 1. Hej! Bra blogg!. Finns det någon fond som "skuggar" indexet S&P 500 Dividend Aristocrats? Bästa hälsningar Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Anders,
   Det finns ingen sådan fond som är tillgänglig för oss i EU. SPDR har en börshandlad fond som är på samma linje dock. Den innehåller bolag från ett mycket bredare index som höjt i minst 20 år. Länk till mitt inlägg om den nedan:

   https://petrusko.blogspot.com/2020/06/spdr-s-us-dividend-aristocrats-etf.html

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag brukar kika på innehav i div ETFer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja där kan man hitta godbitar att läsa vidare om.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Vill bara säga att jag följer dig av och till. Faktiskt ända sedan BS-tiden, typ 15+ år sedan. Du är en klippa! Seriös och ärlig. Mvh maxilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och feedback. Kul med en gammal börssnackare här =)

   Mvh petrusko

   Radera

You can be a stock market genius

  För någon vecka sedan kom jag att tänka på den här utmärkta boken jag har i bokhyllan varpå jag bestämde mig för att läsa den igen. Förfat...