Utdelningen från Akelius D


Utdelningen från Akelius D-aktie syntes inte till på kontot i fredags. Enligt plan skulle den plinga in då men det var lite tekniska problem visade det sig. Jag hörde mig för med Avanza som lät meddela att det var utmaningar att hantera så många decimaler. Den är ju lite speciell Akelius D-aktie dels för att den handlas i euro på svenska börsen men också för att den handlas i en enda euro plus växel.

Akelius D stängde i fredags på 1,462 euro. Den lämnar en kvartalsutdelning på 0,025 euro. Vanligtvis är det ju bara riktiga små skruttbolag som handlas till de här fjuttiga beloppen/decimalerna.

Ja ja, nu är det hela löst och pengarna är på kontot. En fun fact kring Akelius och dess utdelning är att den kommer färdigväxlad och klar till mäklaren varpå man inte betalar växlingsavgift på den.
Normalt sett betalar man växlingsavgift vid all hantering av utländsk valuta. När du får utdelning från dina utländska innehav så drar mäklaren växlingsavgift på den.

0,25 procent valutaväxlingsavgift tar mäklarna vanligtvis vi hantering av utländsk valuta och det slipper du alltså på utdelningen från Akelius D.

Jag hade planerat att investera en del av pengarna från Akelius D i fredags men fick lugnt vänta med det. Nu när pengarna trillat in siktar jag på att köpa imorgon måndag. Just nu är planen att investera mer i den börshandlade indexfonden Xact Sverige som pyntar utdelning årligen i juni.

Nu i coronakrisen har jag köpt på mig en rejäl slurk Akelius D till betydligt lägre kurs än nuvarande men jag tycker fortsatt den är klart attraktiv. På kursen 1,462 euro är direktavkastningen 6,84 procent. Det är fin avkastning från en så stadig verksamhet som hyreslägenheter i de starkaste städerna i världen (Paris, London, Washington mfl). Akelius har dessutom en stark finansiell ställning.

Länk till Akelius D hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. ska bli kul att se vad mycket utdelningen blir på Xact sverige .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja den meddelar de nog i veckan som kommer..

      Mvh petrusko

      Radera

Cibus Q1 rapport 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag släppte fastighetsbolaget Cibus sin rapport för det första kvartalet 2024. Verksa...