Leggett & Platt Q1 rapport 2020


Det amerikanska industribolaget Leggett & Platt som bland annat gör fjädrar till sängar och möbler släppte idag sin rapport för det första kvartalet. Att coronakrisen slagit hårt mot dem behöver ingen närmre förklaring. Det första kvartalet är inte så värst påverkat dock eftersom corona slog till med kraft precis i slutet av mars. Det andra kvartalet har börjat riktigt dåligt och man har sedan tidigare dragit tillbaka prognosen för helåret. Jag blev ändå imponerad över bolagets handlingskraft då de redan sjösatt en hel radda åtgärder för att hålla nere kostnader osv.

Omsättningen i Q1 minskade 9 procent. Just nu (ja just nu i kvartal 2) är omsättningstakten 55 procent av föregående år. Ett rejält tapp men det kunde vara långt sämre.

Leggett & Platt har en tillgänglig likviditet om cirka 700 miljoner dollar vilket är rejält för ett bolag av deras storlek. Börsvärdet är just nu cirka 4,5 miljarder dollar. De har dragit ned på en rad olika utgifter vilket väntas bespara dem 130 - 150 miljoner dollar. De har ett obligationsförfall på småpengar nu i år och i övrigt inget nämnvärt förrän 2022. Det är positivt då den marknaden kan vara dålig ett tag (läs dyrare).

Kommande kvartalsutdelning beslutas om på styrelsemöte nu i maj. Jag får känslan att de flaggar för att de kan komma sänka eller dra in den. Leggett & Platt har gått igenom otaliga kriser och svåra tider genom åren och har ett mäktigt track record med 48 år i följd av utdelningshöjningar. Nästa utdelningstillfälle är i juli och är även det tillfälle de brukar höja. Vi får snart veta hur de gör med den saken.

Jag äger Leggett & Platt och känner mig ganska glad över prestandan och åtgärder de vidtagit. Imorgon släpper de en presentation samt kör telefonkonferens som jag avser följa.

Länk till Leggett & Platt hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...