Warren Buffett video från Berkshire Hathaways årsstämma



I lördags höll Berkshire Hathaway årsstämma. Det är bolaget som Warren Buffett ligger bakom och årsstämman är ett stort jippo där runt 50.000 personer brukar samlas och lyssna till superinvesteraren och köpa prylar från de olika bolagen de äger. I år blev det något annorlunda dock. På grund av coronapandemin höll man stämman för stängda dörrar.

Sedan flera år tillbaka live streamar Yahoo Finance det här jippot och i år var inget undantag. Buffett körde sitt snack och svarade på frågor som vanligt. Well, ungefär som vanligt får man väl säga eftersom alla frågor gick via Becky Quick som var ihopkopplad med Buffett live. Becky verkar vara Buffetts go to "guy" inom media. Hon har gjort en rad intervjuer osv med Buffett genom åren och hon gör det bra.

Själv har jag inte sett hela sändningen ännu då jag somnade i lördags natt. Hela sändningen är nästan 6 timmar lång och jag har någon timma kvar att se. Buffett är gammal men pigg i knoppen. Kanske pratar han lite långsammare och ser lite tröttare ut men han är nästan 90 år så det är ju rimligt.

Det har skrivits mycket om att Buffett sålde aktier i flygbolagen och att det var en dålig affär. För den som är genuint intresserad så ger Buffett en bra förklaring och sin syn på den sektorn i spåren av coronakrisen.

Ett annat hett ämne är Berkshire Hathaways stora kassa på långt över 100 miljarder dollar. Varför har de inte storhandlat i nedgången som var. Även detta reflekterar Buffett kring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Cibus Q1 rapport 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag släppte fastighetsbolaget Cibus sin rapport för det första kvartalet 2024. Verksa...