Cibus Nordic med 6,7 procent direktavkastning


Idag är det rejält surt på börsen och det har bjudit på bättre köpläge i de flesta bolagen. Jag passade på att köpa mer aktier i Cibus Nordic för 141 kronor styck. Cibus som nyligen meddelade att de köper en stor fastighetsportfölj i Sverige och därmed växer kraftigt och expanderar verksamheten till Sverige i ett nafs.

Jag gillar köpet av Coops fastigheter. Det är 111 butiker med nya fräscha hyresavtal på 10 år. Köpet sker till en relativt god direktavkastning. Just Coop är inget fantastiskt bolag men de hankar sig kvar år ut och in. Den svenska dagligvarumarknaden är ett oligopol med ICA, Coop och Axfood. Skulle en utav dem försvinna kommer någon annan aktör finna det mycket attraktivt att ta över deras plats i Sverige. Ja rent hypotetiskt om Coop skulle konka så skulle någon annan aktör inte kunna motstå att kliva in och ta den kakan (någon annan än ICA och Axfood). Ett resonemang jag tar upp för att visa min syn kring risken i den här fastighetsportföljen om 111 Coopbutiker. Jag är inte orolig alltså.

Cibus har som målsättning att höja sin utdelning 5 procent per år. De gjorde just det inför kommande utdelningar i år och det här förvärvet kommer bidra till vinst per aktie framledes varpå vi kan hoppas på höjning även nästa år. De pyntar utdelning redan om några veckor och det är den sista kvartalsutdelningen från förra året. De har som sagt föreslagit en höjning och den skall beslutas på stämman nu på våren. Den höjningen gäller då de följande 4 kvartalsutdelningarna efter stämman.

Länk till Cibus Nordic Real Estate hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

  1. Orelaterat, men vet du varför EPR Properties har fallit så mycket på sistone?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja de har backat mer än vissa andra fastighetsbolag för att de buntas ihop med bolagen som bedriver verksamhet i deras lokaler. Folk är mindre benägna att gå på bio av rädsla för Corona. EPR äger sådana fastigheter. De drabbas dock inte på samma sätt som sina hyresgäster ändock det inte är tipp topp. Jag är inte orolig.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. EPR handlas till en bit över 9% DA... Känns helt orimligt att ett fastighetsbolag ska falla så mycket pga detta - även om det handlar om nöjesfastigheter.

      Radera
  2. Cibus finns på köpradarn, men avvaktar ytterligare nedgångar. Har en tendens att köpa för snabbt...

    inget företag är skonat känns det som, SEB faller handlöst. Det enda som är + hos mig idag är Mowi (laxodling) Tss...

    SvaraRadera
  3. Det svänger även för Petrusko..:)

    Jag äger Cibus men köper inte mer på nuvarande kurs, det är dyrt. På sikt behöver de visa bättre prestanda om jag skall behålla mitt ägande. Så här kan de inte prestera, det håller inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Mja det är främst aktiekursen det svängt för. Nu köpte jag 10 spänn billigare än när jag skrev det där. Det har även hänt en jättegrej i form av köpet av coops 111 butiker. Jag skriver ju om de där sakerna i inlägget.

      Mvh petrusko

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....