Peab bygger åt Aros

Illustration: Zynka

Byggbolaget Peab har tagit en order på strax under 300 miljoner kronor gällande 120 stycken bostadsrätter. Beställare är Aros Bostad.

Så här skriver Peab i ett pressmeddelande:

"Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att bygga de här fastigheterna och ser fram emot ett långvarigt samarbete med Aros Bostad. För oss känns det extra roligt att bygga på Gärdet eftersom det är ett unikt område i Stockholm där de boende har närhet till kommunikationer, stora naturområden och citypuls samtidigt, säger Louise Strömbeck, regionchef Peab"

Bygget startar i mitten av mars och inflyttning beräknas påbörjas våren 2022.

Jag äger Peab och en av anledningarna att jag gillar dem är deras strategi att satsa på många mindre projekt. De utesluter inte de stora projekten men de satsar rejält på projekt under 500 miljoner kronor. En smart strategi för att hålla lönsamhet och risk under kontroll. Det svider rejält om ett mångmiljardprojekt går åt skogen medan det är hanterbart om ett av många små projekt går den vägen.

På torsdag klockan 8:00 presenterar Peab sin bokslutsrapport för 2019. Jag hoppas och tror att utdelningen blir bortåt 4,4 - 4,5 kronor. På nuvarande kurs om cirka 97 kronor ger det en direktavkastning om 4,5 - 4,6 procent.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

2 kommentarer:

 1. Spännande vecka. Som vanligt börjar veckan avvaktande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja måndagar är ingen poppis dag för rapporter och liknande.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...