Full fart på utdelningssäsongen nu


Veckan som kommer är det full fart på utdelningssäsongen. Mja, kanske rätt benämning vore utdelningshöjarsäsongen eller utdelningsbeskedsäsongen. Äh, det är bokslutsrapporterna som ramlar in i strid ström nu och med dem förslag till utdelning. Förra veckan var det några bolag som rapporterade och jag fick en hygglig start på utdelningshöjningarna tycker jag med SEB och Castellum bla.

I veckan som kommer är det väldigt många bolag som rapporterar och några jag kommer spana extra noga på är:

Resurs
Peab
Sampo
Axfood

Jag har fler bolag som rapporterar i veckan men de där är de som jag har lite större innehav i och således får jag betydligt mer utdelning från dem jämfört med mindre innehav. Sampo meddelade redan förra sommaren att de kommer sänka utdelningen i år så det handlar väl mest om hur stor sänkningen blir. De hintade om en utdelning kring 2,1 - 2,3 Euro. Att jämföra med förra årets utdelning om 2,85 Euro.

Resurs är först ut på tisdag medan de andra kommer på torsdag.

5 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att se om Axfood höjer. De har utrymme för 7,25 kronor trots hög utdelningsandel eftersom kassaflödet är fint. Resurs höjde höstutdelningen så vi ska nog över 2 kronor per aktie i vårutdelningen också.

    SvaraRadera
  2. Tjena! Vad tror du om Resurs? Kan de höja, eller är de skakade likt sina sektorkollegor?

    Vad gör du om de inte höjer eller kanske sänker? Sitter still i båten eller hoppar du av?

    Med vänlig hälsning,

    Tobias

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tobias,
      Collector har varit snackisen på sistone efter urusel prestanda och stor nedskrivning. De skiljer sig vida från Resurs och jag förväntar mig ingenting i närheten av det där. Collector har tagit större risk för att jaga mer vinst och gjort bort sig. Resurs har dragit ned på risktagandet för att hålla uppe en god kvalitet på låneportföljen inför eventuellt sämre tider.

      Jag tror att Resurs höjer sin utdelning i spåren av god prestanda. En sänkt utdelning skulle utgöra en stor avvikelse från mina antaganden jag gjort i min investering. Då är inte caset vad jag vill att det skall vara och sannolikt låter jag mina pengar växa någon annanstans i så fall.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej Petrusko,

    har du någon take på IPOn av Train Alliance?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Nej tyvärr. Den har inte intresserat mig alls.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har sålt Fastpartner D

  I vintras klippte jag in ett gäng Fastpartner D strax över 50 kronor styck. Ränteläge och förutsättningar för bolaget pekade åt rätt håll ...