Jag köpte mer Högutdelande


Nyligen sålde jag mitt innehav i Akelius preferens då den kommer lösas in i december. Jag har redan investerat de där pengarna och egentligen inga mer slantar att handla för. Nu har jag dock betalat alla räkningar för månaden och gjort de överföringar osv som skall göras och det blev en liten slant över.

En sådan slant lämnas aldrig osedd utan den skall ju investeras naturligtvis. Jag köpte fler andelar i min favoritfond Xact Högutdelande. Fonden verkar förövrigt ha gått vidare med att fördela utdelningen på fler tillfällen. De har ju undersökt detta under en period och uttalat sig positivt kring det. Nu har de skridit till verket och ansökt hos finansinspektionen av en ändring som medger utdelning fler gånger per år. Det finns ingen anledning för FI att neka dem utan det är bara så processen ser ut och den skall gås igenom naturligtvis. Enligt en mailkonversation med bloggaren "En passiv inkomst" bekräftar Xact detta och meddelar att det kan bli halvårsvis utdelning under 2020 för att med start år 2021 vara kvartalsutdelning.

Min syn på fonden påverkas inte av den här ändringen kring utdelningsfrekvensen. Jag gillar fonden och bryr mig inte om de pyntar årsvis eller kvartalsvis. Jag är inte negativ till ändringen och visst är ett jämnt kassaflöde över året nice. Tidigare har jag tagit emot en rejäl utdelning på våren och själv smetat ut den över året.

Läs mitt inlägg om fonden Xact Högutdelande. Den här tycker jag verkligen är en suverän långsiktig placering och det är nu mera mitt största innehav. Potentialen är god medan den samtidigt bjuder på sund riskspridning. Xact Högutdelande väger kring 11 procent i min portfölj och det skulle utan vidare kunna vara det dubbla och jag skulle sova gott om natten. De 45 olika innehaven i fonden är ju riskspridning i sig.

6 kommentarer:

 1. Tumme upp! (Finns inte mojes här :))

  SvaraRadera
 2. Du menar att XACT högutd är ditt största innehav? De sitter ju med en tämligen hög exponering emot banker, och en viss del fastigheter (som kokar nu). Regleringar pekar väl emot höjda kapitalkrav och därmed nya utdelningssänkningar i den sektorn avseende fastighetsutlåning?
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Det låter som en trevlig fond! Fonder utan utdelning gör det svårare med kassaflödet, och fonder som betalar en fast utdelning i procent av värdet har inte förstått poängen med utdelningsaktier.

  Med fler utdelningar per år så borde det bli ett mer praktiskt kassaflöde för alla inblandade.

  SvaraRadera
 4. Måste titta på denna bolag, alla pratar om det :)

  SvaraRadera
 5. Köper mera aktier i denna varje månad och skulle dom öka antalet Utdelningar så skulle jag jubla!
  Mackan

  SvaraRadera
 6. Jag köper den varje månad :-) Det vore kul att se din nuvarande fördelningsportfölj. det var länge sen det kom en uppdatering om det ;-)

  SvaraRadera

Ingen avkastning i räntefond

  Grafen ovan visar avkastningen i en populär räntefond de senaste 5 åren. Minus 3,8 procent har man fått totalt på 5 år. Att jämföra med bö...