Bra fart i Nordea senaste veckan


Den senaste veckan har de svenska storbankerna gått upp på börsen. Finska Nordea har tickat på ännu bättre. Bolaget har meddelat en rad händelser i veckan varav förändring i ledningen är en. Jag har inte spanat närmre på eventuella köprekar eller storköpare i veckan. Nordea har ett mycket stort börsvärde och det är en rejäl uppgång på kort tid.

Jag äger en yttebytte liten slurk Nordea som jag fick i utdelning av Sampo. De gör varken från eller till i min portfölj men jag behåller dem fortsatt. Det är ett helt okej bolag med potential på sikt. Aktien har varit och är fortsatt pressad då de presterar riktigt svagt i förhållande till marknadens men också deras egna mål och potential. Det kommer ta lång tid att uppnå riktigt bra prestanda och till dess är också potentialen god. Min lilla slurk Nordea får vara kvar i portföljen. Det är pengar det med.

Jag äger den finska noteringen eftersom jag fick dem av Sampo men om du som svensk klurar på att köpa aktier i Nordea så är den svenska noteringen att föredra för då slipper du valutaväxlingsavgift och om du gör små affärer så blir ditt courtage lägre (beroende på mäklare). Oavsett om man har den svenska eller finska noteringen så dras det utländsk källskatt på utdelningen eftersom Nordea är ett finskt bolag. Av den anledningen är bolaget smidigast att äga i en KapitalFörsäkring då man har bäst möjlighet att få så mycket som möjligt av skatten åter där. Läs mitt inlägg ISK vs KF.

Länk till Nordea hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Nordea har dragit åt svångremmen. Det varslas rejält. Hur tror du det påverkar framtiden?

  SvaraRadera
 2. Nordea är mitt 8e största innehav och i det långa loppet tror jag banken kommer tillbaka. Tycker det känns bra att man börjat spara på riktigt med anställningsstopp etc, samt verkligen ser över alla utgifter, även om det förstås bör ha kommit för länge sedan.

  Har du någon åsikt kring deras förvärv av SG?

  // A

  SvaraRadera
 3. Det går bra för banker senaste dagarna :)

  SvaraRadera
 4. Har följt din blogg under lång tid och lärt mig en del👍 gillar din strategi med mycket pref och reits fastän då jag själv '' försöker'' swinga I diverse aktier en hel del. Har en del idéer och funderingar jag kommer publicera på https://reellvision.blogspot.com/?m=1 om nån skulle va intresserad.

  SvaraRadera

Castellums VD slutar

  Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp ti...