Julklapp sista minuten - Ge bort aktier


Här har ni ett julklappstips som är attans bra på alla sätt och vis. Det är enkelt att lösa när som helst via datorn vilket gör det till en perfekt sista minuten-klapp. Jag surrar om att ge bort aktier i julklapp. Visst är det en smidig grej att lösa via datorn men det är inte bara en smidig lösning.

Aktier är julklappen som växer över åren. Kanske ger du bort aktier som pyntar utdelning och då är det ju gåvan som keeps on giving så att säga. År efter år tickar utdelningarna in från de där aktierna du gav i julklapp.

Ett livslångt intresse. Kanske mynnar aktierna ut i ett intresse för ämnet. Där har du en enorm vinst i livet. Ett intresse för spar och investeringar mynnar med stor sannolikhet ut i något bra. Den som börjar i ung ålder att köpa aktier har tiden på sin sida. Tack vare ränta på ränta-effekten växer sig även små belopp till något stort.

Avanza har ett vykort du kan fylla i och printa ut så du har något fysiskt att ge bort. Länk till Avanzas julkort https://www.avanza.se/kampanj/julklapp.html

Är du sugen på att ge bort aktier men vet inte riktigt vad så är investmentbolag ett alldeles förträffligt alternativ att överväga. De äger nämligen i sin tur aktier i en rad olika bolag vilket ger riskspridning och potential. Ett par stora kända sådana är Investor och Industrivärden. De äger aktier i några av Sveriges största och mest kända bolag.

Hur ger man bort aktier rent praktiskt då? Ja det finns lite olika alternativ hos din mäklare. Det alternativ som jag själv valt för mina barn är en kapitalförsäkring som står i mitt namn men med barnet som förmånstagare. På så vis kan jag styra när jag anser att barnet är "redo" att själv ta hand om aktierna och om något händer mig går de automatiskt till barnet. Läs om de olika alternativen hos din mäklare. Hos Avanza hittar du den i länken ovan ihop med det där julkortet.

1 kommentar:

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...