Latour rapport imorgon


Imorgon den 5 november kl 8:30 släpper investmentbolaget Latour sin rapport för det tredje kvartalet. Det jag tycker är mest intressant i deras rapporter är att läsa om hur den onoterade delen presterar. Latour består av en portfölj av börsnoterade aktier samt en onoterad del. De där noterade börsbolagen är ganska enkelt att hålla koll på då de själva rapporterar om sin utveckling och påverkan på Latours substansvärde är ju respektive innehavs börskurs.

Latours senast rapporterade substansvärde är på 125 kronor och justerar man det för utvecklingen i aktiekursen för den noterade delen så är det per idag cirka 131 kronor.

Den onoterade delen är inte lika simpel att följa utan den får man en bra uppdatering på i varje rapport. Dels kan vi läsa hur den delen presterar och dessutom uppdaterar Latour värdet på den onoterade delen i respektive rapport. Så om Latour tex uppskattar att värdet på den onoterade delen ökat med 3 kronor per aktie så är det imorgon vi får den infon. Värderingen görs genom att titta på hur liknande börsbolag värderas och applicera en liknande värdering på den onoterade delen.

Jag äger Latour som jag tycker är ett fantastiskt bolag. Normalt sett är jag emot att betala en premie men i Latours fall brukar jag göra ett undantag och har satt smärtgränsen till cirka 5 procent premie. De presterar så bra att de förtjänar en hög värdering. Historiskt har man kunnat köpa Latour oavsett hög värdering och ändå fått en jättebra avkastning. Över tid brukar värderingen gå lite upp och ned varpå det inte är några problem att få köpt aktier under min smärtgräns. Just nu handlas Latour till 133,7 kronor vilket på ett substansvärde om 131 kronor innebär en premie om endast 2 procent.

Länk till investmentbolaget Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Vad ser du för främsta risker /nedsidor med Latour då, du som följt dem länge?
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...