Abbvie slår förväntningar samt höjer utdelning


Det amerikanska läkemedelsbolaget Abbvie har gått uselt på börsen i år med en duktig nedgång medan index stigit rejält. Det handlar inte så mycket om hur bolaget går utan om vad marknaden befarar om framtiden samt ett förvärv som vissa inte tror på. Abbvie presterar feta vinster och kom idag med sin rapport för det tredje kvartalet där de uppvisar än högre vinst än året innan och vad analytikers snittprognoser låg på.

Vad marknaden oroar sig för är patentutgång på bolagets storsäljare år 2023 samt det stora förvärvet de gjort. Abbvie har en bra pipeline med nya produkter som väntas driva bra försäljning efter patentutgången för storsäljaren Humira.

Jag tror på både förvärvet och Abbvies produktpipeline.

Nu precis släppte de rapporten för det tredje kvartalet och den såg kortfattat ut så här:

Omsättningen steg med 3 procent till $8479 miljoner.

Justerad vinst per aktie steg till $2,33.

Bolaget justerar upp vinstprognosen för helåret till $8,9 - $8,92 per aktie.

Utdelningen höjs med 10,3 procent till $1,18 per kvartal med start utdelningen som betalas i februari 2020. I årstakt är utdelningen $4,72 vilket ger en direktavkastning om 5,9 procent på kursen $79,55. Abbvie är en S&P500 Dividend Aristocrat och detta blir bolagets 47:e år i följd av utdelningshöjning. Jag har en liten stek i bolaget som komplement till Johnson & Johnson som är mitt top pick i sektorn.

Länk till Abbvie hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Äger själv Abbvie och är inte besviken. En utdelningshöjning på 10% tackar vi inte nej till heller.

  SvaraRadera
 2. Mins så väl när du rek aktien men gjorde givetvis min egna enkla analys och började köpa slutet av aug så drygt 20% upp plus utdelningshöjningen.
  Tack för din blogg fortsätt med det du gör.

  /Staffan

  SvaraRadera
 3. Astra gick ju nyss ut och sa att dom hade 14 potentiella "blockbusters" i sin pipeline, en blockbuster anses tydligen vara en medicin som säljer över 1 miljard dollar/år.

  Humira drar in ~20 miljarder om året till Abbvie, att tro på deras pipeline är lite som att tro på sagor. Även om den är jäääääättebra, kommer den inte att täcka humira hålet på intäktssidan. Men visst, räkna med bra direktavkastning i några år, kanske räcker.

  SvaraRadera
 4. Ägt J&J i tre år och återinvesterat tycker det är dåligt med +3 procent på tre år trots stabila utdelningar så åker dom alltid på böter titt som tätt som sänker kursen. Realty income, AT&T och P&G är andra innehav jag äger som gått som tåget men antar att 3 år är för kort tid att säga något om framtiden. Abbvie ska jag kolla in tack för info P.

  SvaraRadera
 5. Lyckades komma in i detta bolag på en riktigt fin nivå tack vare din blogg. Nu ångrar jag bara att jag inte köpte mer :)

  // A

  SvaraRadera
 6. FAN , jag har spanat på den aktien i en månad. Nu är den 20 procent dyrare, hade ni slagit till iaf?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker nog öka trots 20% upp i portföljen, men visst tar det emot :)

   Radera
 7. De måste tro väldigt starkt på potentialen i Botox för att skuldsätta sig ännu mer för det.
  Minns att läkemedelsbolaget Teva knäckte sig totalt när deras patent på Copaxone började löpa ut och de köpte Allergans generikadel Actavis i en högt "leveraged" överprisdeal.
  Å andra sidan ska det vara ett underpris Abbvie nu betalar för resterna av Allergan skrev någon. Svår bransch tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Hur kommer det sig att de har negativt eget kapital? Kolla borsdata...

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...