Latour gör ytterligare ett förvärv med god lönsamhet


Investmentbolaget Latour har presterat en helt makalös avkastning till sina ägare över tid och en viktig del i det är deras imponerande skicklighet att göra bra förvärv. Idag meddelar de ännu ett förvärv som kommer gå in och prestera goda vinster åt Latour från dag 1.

Så här skriver Latour i ett pressmeddelande:

"S+S Regeltechniks erbjuder ett heltäckande sortiment av fältenheter och rumskontroller för byggnadsautomation och produkterna man säljer baseras på egen design och teknik. Bolaget har 65 anställda och omsatte 16,3 MEUR under 2018, med en lönsamhetsnivå betydligt över Latours finansiella mål. Säljare är Tino Schulze genom hans familjs holdingbolag. Tino Schulze är också bolagets VD."

Bolaget de förvar heter S+S Regeltechnik GmbH och är baserat i Nürnberg i norra Bayern, Tyskland. Regeltechnik är en paneuropeisk ledare inom avancerad sensorteknologi för mätning och styrning inom byggnadsautomation och maskinteknik.

Jag gillar att säljaren som också är VD stannar kvar i koncernen. Man köper inte bara ett bra bolag utan behåller duktig personal. En lönsamhetsnivå som vida överstiger Latours finansiella mål är rena musiken i mina öron. Jag äger Latour och blir lika glad varje gång jag läser om ett förvärv de gjort. Jag vet att det kommer bidra till stigande vinst och utdelning i långa loppet.

Latour handlas nu kring 131 kronor vilket innebär en premie strax under 5 procent räknat på ett substansvärde runt 125 kronor. Den 5 november presenterar bolaget sin rapport för det tredje kvartalet och med det ett uppdaterat substansvärde. Värdet på de noterade innehaven är känt och enkelt att följa medan den onoterade delen kan följas i bolagets rapporter. Normalt sett är jag inte förtjust i att betala premium men Latour och sin goda prestanda förtjänar en hög värdering. Jag har satt en smärtgräns kring 5 procent premievärdering och nu handlas den därunder. Jag köper mer aktier titt som tätt.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

 1. Tjenare Petrusko.
  Jag är också glad ägare till Latour, utgör cirka 9% av min portfölj.
  Ofta får man höra att man inte ska köpa aktier med premie, att det är ett dåligt köp. I Latours fall tycker jag att det är helt befogat att köpa även om priset ligger lite högt i förhållande till substansen. Som Buffett brukar säga; It's far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price.

  Vi ses bland miljonerna:)

  /K

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...