Inga aktieköp nu på ett tag


Nu har jag inte köpt några fler aktier på ett litet tag och det kommer nog dröja några veckor innan jag slår till igen. Anledningen är att jag köpt ny cykel igen. Ni som har gott minne kommer ihåg att jag köpte ny mountainbike i våras men det är ju en helt annan grej. Det är cykeln jag tränar i skogen med. Nu köpte jag en mountainbike att cykla till vardags med. Jag cyklar ganska mycket vardagscykling då jag tycker det är både kul och bra vardagsmotion. När jag skall springa i skogen cyklar jag dit. När jag skall till biblioteket cyklar jag. Ja jag cyklar en hel del. Tidigare hade jag en snabb cykel med räserdäck men det är ju roligare med mountainbike och dessutom kan jag ta genvägen genom skogen med en sådan.

Ja, nog om mitt cyklande. Bägge cyklarna har tagit ett rejält nafs i mitt kassaflöde under året. Den jag köpte i våras åt upp pengar jag satt undan till december som är en svag utdelningsmånad. Cykeln jag köpte nu äter upp ytterligare en rejäl slant. Så nu blir det hålla ner lite på aktieköp och skramla i alla mina lador för att sy ihop det här.

Mina cyklar är jag jätteglad över. Det är värt det alla dar i veckan att skippa lite aktier för att satsa på något man verkligen älskar. Något man får ut stor glädje utav.

18 kommentarer:

 1. N+1.... Hehe

  Får man fråga vad du köpte för hoj och vad du hade sedan tidigare? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Det blev en Scott hardtail. Känns rimligt till vardags.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Härligt! Köpte en Trek gravel i höstas, väldigt rolig!

   Radera
 2. Du skrev ju inlägget "Stanna upp och njut - Lev nu" för någon dag sedan, så jag förväntade mig att Du gjorde en investering i något annat en aktier :-) Livet blir så tråkigt om man endast köper aktier och drar in på allt annat. Däremot är det inte fel att tänka till 2 ggr innan man köper prylar.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello Krusse,
   Haha, bra spanat där du. Jag håller helt med om din slutkläm där. Att tänka några gånger extra innan man slår till på prylar. Det är ju vanligt att man impulsköper och då blir det i slutändan en hel del saker man verkligen inte behöver/använder.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. West Mountain 7823 oktober, 2019 11:41

  Hej. Helt rätt. Man måste ju även leva lite och unna sig saker man brinner för och/eller tycker om, förutom ett aktie-intresse. Det är helt rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej West Mountain 78,
   Ja det är ju det man lever för. Att göra goa saker.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Helt rätt - skäms över att min egen cykel stått rätt oanvänd i källaren under året. Det är viktigt för kropp och själ att cykla, och så är det ju slöseri med pengar att köpa något dyrt som man inte använder. :-)

  Ser en trend bland "ekonomi"-bloggare, ni skriver mer om hälsa numera. Och det är ju bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mattias,
   Ja hälsa är otroligt viktigt och något som behöver mer fokus. Folkhälsan i Sverige försämras och vi behöver prata mer om det.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Sparande är uppskjuten konsumtion. Om man inte tror att avkastning på investeringar kommer överstiga inflationen är det klokt att spendera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja man kan ju vrida och vända på det där. Man kan tänka att min cykel kostat mig 200.000 kronor. En sorts alternativkostnad där alternativet är att jag investerat pengarna i aktier på 30 års sikt istället.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Tips: Du är ute och cyklar...!
  Man behöver inte skriva ner till alla allt man gör typ per timme! Det ger negativ effekt. Jag tycker detta var lite av skräp inlägg. Skärp dig P!
  Med alla vänlighet!
  :)

  SvaraRadera
 7. Du kunde ha fått min, då jag älskar aktier mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det hade varit ett snyggt byte. Ett knippe aktier mot en cykel. Ska vi byta grejer med varann? =)

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Imorgon är 24e OKT blir 90 år sen "the Black Thursday" 1929 den stora borskraschen

  I oktober 1929 inträffade den stora börskraschen pa Wall Street. Chockvågor sändes över världen och ledde till en utdragen djup depression. Än i dag, 90 år senare, finns skräcken kvar för en upprepning.
  ..........

  Jag har lagt ett inlägg om detta i DI-börssnack:
  https://borssnack.di.se/#/borssnack/2416121?refresh=true

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   ett fascinerande ämne kraschen -29 och den stora depressionen.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Jag cyklar också en hel del. Antingen på min tre-växlade svarta Monark eller på min Gröna gamla militärcykel med ballongdäck. Den väcker en viss uppmärksamhet i all sin enkelhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tummen upp på det. Pålitliga prylar som håller i generationer.

   Mvh petrusko

   Radera

Kvalitetsbolag + Investmentbolag i ett

  Senaste veckan har jag skrivit om att investera i fantastiska bolag och idag tänkte jag kort lyfta fram en mäkta fin kombo. Det är en bra ...