Smidig info om Northwest Healthcare Properties

För dig som äger eller är intresserad av Northwest Healthcare Properties vill jag tips om de videos som finns på bolagets sajt. Det är några stycken korta klipp bla från TV-program de medverkat i och pratar om bolaget. Väldigt informativa då grundaren medverkar i dem med syfte att sprida info om sitt bolag. Ett par av videosarna har några år på nacken varpå man får ta vissa siffror med en nypa salt. De är ju mycket större nu än vad de var för ett antal år sedan.

Grundaren och VD Paul Dalla Lana är i centrum i de flesta av de här videosarna och utöver att få en presentation av bolaget är detta ännu en källa till att lära känna Paul som person. Jag skrev ju härom dagen om The Gentleman Driver som ett annat sätt att lära känna Paul Dalla Lana.

De här videosarna som jag tipsar om i detta inlägg ligger mitt på bolagets startsida. Det är så enkelt som att bara surfa in där och börja titta. De är korta och käcka. Informativa och bra. Jag äger bolaget och uppskattar de här klippen. Hoppas du gör det också.

Länk till Northwest Healthcare Properties websida:  https://nwhreit.com/


Läs mer: Mitt inlägg om Northwest Healthcare Properties.

8 kommentarer:

 1. Äger också det här bolaget och det är efter tips ifrån dig! Mera månandsutdelare tack! Eller ett inlägg om sådana! Nu vill jag ha mycket men du har blivit en inspirationskälla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Ja vi får se om det blir ett inlägg om en annan månadsutdelare i närtid. Jag spanar nu närmre på Exchange Income Corporation i Kanada. Jag har följt det länge och det är ett medvetet val för att få grepp om verksamheten och hur de presterar.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. NWH är en av bästa bolag när det gäller bolagspresentationer. Alltid trevlig läsa deras rapport och presentationer.

  Andra månadsutdelare som dessutom har "utdelningstillväxt" och är mycket intressanta i både bransch och utdelningstillväxt är:

  RNW (TransAlta Renewables Inc)
  EPR (EPR Properties)
  STAG (STAG Industrial Inc)
  O (Realty Income Corp) <--Detta är dyrt just nu.
  MAIN (Main Street Capital Corp)
  EIF (Exchange Income Corp)
  AD (Alaris Royalty Corp)
  SIS (Savaria Corp) <--Det kan bli het kommande år!
  KEG.UN (Keg Royalties Income Fund)


  Det finns många månadsutdelare men ovan är de som har utdelningstillväxt och branschmässig är mycket attraktiva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Flera fina bolag du nämner där och kul att du nämner EIF som jag följt en längre tid och nu tittat lite närmre på igen. Jag tycker det ser rimligt ut. När jag hittade bolaget för ett par år sedan var jag osäker på verksamheten men när jag nu följt det ett tag verkar det rimligt. De presterar på en attraktiv nivå i mina ögon och värderingen är helt okej.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för tipsen! De är nu på listan på planerade inköp!
   Mackan

   Radera
  3. Fick veta ikväll att Savaria (SIS) min månatliga utdelare höjer sin utdelning 9,4%(!!) från redan september! Som skrivit tidigare denna bolag har grym tillväxt och det kommer att växa stark.

   Urklipp fr Placera:

   "Savaria - Kanadensiska hiss- och mobilitetshjälpbolaget Savaria är en riktig snabbväxare. Senaste två åren har omsättningen mer än fördubblats. Bolaget är marknadsledare i Nordamerika inom trapphissar.

   Den snabba tillväxten har hittills inte översatts i högre vinster per aktie.
   Första kvartalet visade dock på ett trendbrott och vinsten per aktie väntas nu stiga under de kommande kvartalen. 2018 gjorde bolaget en vinst på 0,4 CAD per aktie. Det väntas stiga till 0,7 CAD år 2020. Omsättningen spås öka till 392 miljoner CAD under 2019 och till 421 miljoner CAD 2020. Det motsvarar en tillväxt på 37 procent respektive 7 procent.

   Samtidigt som bolaget verkar inom en sektor som i högsta grad lever med strukturell tillväxt. Andelen äldre blir allt fler och trenden kommer att fortsätta under flera decennier framöver. "

   Mvh /B

   Radera
 3. Ökade i Hospitality Properties Trust (HPT) Utdel 8,6%

  Beteckning: HPT
  Noterad: NASD
  Branch: HPT äger 327 Hotel, äger/leasar 179 Travel centers located USA, Canada, Puerto Rico
  Kurs: 24,90 USD (2019-09-20)
  Utdelning: 2,16 USD betalas delad 4 ggr/år ( 4 ggr x 0,54 USD)
  Utdelning (%): 8,6 %
  Har varit sen: 1988
  Antal ägare hos Avanza: 33 (2019-09-20)

  Företagsöversikt:

  - Hospitality Properties Trust is a real estate investment trust, or REIT, which owns a diverse portfolio of hotels and travel centers located in 45 states, Washington, DC, Puerto Rico and Canada. HPT's properties are operated under long term management or lease agreements. HPT is managed by the operating subsidiary of The RMR Group Inc. (Nasdaq: RMR), an alternative asset management company that is headquartered in Newton, Massachusetts.

  - HPT’s geographically diverse portfolio of hotel and travel center properties is located in 45 states, Puerto Rico and Canada. Our hotels are typically located in urban or high density suburban locations near major urban centers and are generally intended to be in locations convenient for business travelers. Substantially all our travel centers are located on or near an interstate highway and offer fuel and non-fuel products and services for professional truck drivers and motorists. The hotels HPT owns range from midscale to upscale select service and extended stay hotels and upscale to luxury full service hotels.

  - Substantially all our travel centers are full service sites with parking for 200 trucks, 100 cars, restaurants, stores and truck repair on over 26 acres of land1.

  Hemsida: www.hptreit.com;

  Översikt fastighets Portfölj: https://www.hptreit.com/portfolio/overview/default.aspx;
  https://www.hptreit.com/portfolio/properties/default.aspx;

  Utdelning: https://www.morningstar.com/stocks/xnas/hpt/quote.html;

  Aktien hos Avanza:
  https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/672480/hospitality-properties-trust;

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns senaste presentation av bolaget (Q1):
   https://s2.q4cdn.com/208827006/files/doc_financials/2019/Q1/HPT_Q1_2019_RevPresentation_FINAL.pdf

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...