Engagerade ägare i NWH


Jag skrev härom dagen om mitt nya innehav Northwest Healthcare Properties eller NWH som dess ticker är och jag har fått flera kommentarer från andra ägare. På bloggen och på twitter är det flera utav er som sagt att ni äger bolaget. Jag kollade hos Avanza och det är runt 2300 personer som äger bolaget via dem. Det är ganska mycket för ett "litet" fastighetsbolag noterat i Kanada. Jämförelsevis har Johnson & Johnson cirka 5700 ägare via Avanza. Världens största hälsovårdsbolag med ett marknadsvärde på tusentals miljarder kronor. Det är safe att säga att NWH har relativt många ägare bland oss svenska småsparare.

Du som äger eller är intresserad av Northwest Healthcare Properties kan nog uppskatta det här filmtipset. Grundaren och VD i bolaget heter Paul Dalla Lana och han är också djupt engagerad i racing. Han är en av huvudkaraktärerna i dokumentären The Gentleman Driver. Jag såg den för cirka ett år sedan och uppskattade den stort i mitt investerarperspektiv. Man kommer närmre in på Paul Dalla Lana och man får liksom känna honom och veta mer om honom. Är man dessutom intresserad av racing finner man nog stort nöje i det. Dokumentären är bra oavsett om man har intresse för bolaget eller racing. En välgjord produktion som lyckas hålla dig intresserad.

The Gentleman Driver finns på Netflix.

8 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,
  Ja, NWH blev känt och populär mellan svenska småsparare mycket tidigare än övriga REIT, kanske strax efter Realty Income.
  Jag minskade också igår i Realty Income och ökade till 100% i NWH. Mina Realty Income gav mig mer än 100% vinst, då blev fina antal NWH. ;-)
  På tal om antalet svenska ägare i NWH:
  Antalet i Avanza ökade nu till 2399!! (fr gårdagens 2288) dvs nästan 2400 bara i Avanza.

  För övriga gäller:
  Realty Income (O): 5584
  TransAlta Renewables Inc (RNW): 1062

  /Ballack

  SvaraRadera
 2. Northwest är fin! Och ett bra komplement till Transalta är Vermilion. Fiskade upp Vermilion så lågt som runt 18,30 nyligen, en direktavkastning på över 15%
  Men den är inte så dåligt nu heller. :)

  SvaraRadera
 3. Jag hittade NWH via Gustavs aktieblogg för ett antal år sedan vilket jag är tacksam för. Gustav verkar dock ha sålt sitt innehav för ett tag sen.

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko!
  Vad anser du om TransAlta Renewable?
  /Kalle

  SvaraRadera
 5. OT: Blåst av IRS?

  Fick en Bank of America preff inlöst, varvid Avanza debiterar 15% stämpelskatt på inlösenbeloppet. Kollar med Avanza som säger att "så är det, bolaget och IRS har bestämt det.

  Nu funkar väl detta totalt sett OK då jag gjort valutavinst på affären, men 15% skatt motsvarar ju mer än två års avkastning på preffen, helt orimligt. Hade preffen i KF, och Avanza kan inte ens svara på om de kan begära återbetalning.

  Har någon annan liknande erfarenheter av inlösen av amerikanska VP? Avanza påstår att detta skall gälla vid inlösen/tvångsinlösen av amerikanska VP, jag tycker det låter knasigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh snap det var ju inget vidare. Låter ju knasigt att det faktiskt skulle vara på det viset. Jag antar att det är Serie W du ägde som löstes in häromdagen. Det lär vara fler som drabbats av det där och klagar hos Avanza. Jag skall slänga ut frågan på twitter och höra om andra är drabbade samt om de gjort likadant hos Nordnet.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack Petrusko, blir intressant vad som kommer fram när du använder din digitala libido :-) Avanza svarade som vanligt snabbt och trevligt, men det ändrar ju inget i sak. Tycker agerandet från USA luktar illa. Att utdelningar källskattas 15% har jag ingen issue med, men insatt kapital..

   Radera
  3. Tillägg: japp det var Serie W preffar jag hade.

   Radera

Ingen utdelning från Industrivärden

  Idag meddelade Industrivärden att de inte avser kalla till extra bolagsstämma för beslut om utdelning nu i höst och det förvånar mig inte....