Investera i REITs - Genomgång


Här kommer en rykande färsk video från Motley Fool där de går igenom investeringar i fastigheter och tyngdpunkten läggs vid REITs. Vad är en REIT? Nyckeltal som FFO, olika sektorer som kontor, hotell osv. Ja väldigt bra snack om REITs helt enkelt.

Ett gäng konkreta tips på bolag bjuder de på och jag gillar själv bla STAG som de beskriver väl i det här avsnittet. STAG är förövrigt en månadsutdelare vilket jag vet att många därute tycker är en extra trevlig feature i en investering.

Avsnittet är 30 minuter långt och är väl spenderad tid i min värld.

Länk till STAG hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

12 kommentarer:

 1. Mycket snack, men lite matnyttigt i min värld. 🙃 Men tackar för tipset.😊

  SvaraRadera
 2. Hej, Tipsa gärna på en svensk talande/läsning om REIT och förklaring om FFO nyckeltal och diverse om du har sånt. Svårt för mig hänga med amerikanska men vill gärna fördjupa mig i REIT o FFO.
  Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej! Håller med skulle gärna vilja ha haft textning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tryck på captions I klippet. YouTube egenskap.

   Radera
 4. Hej Petrusko!
  Äger du några REITs själv och anser du att det är bättre än att köpa fastighetsaktier i Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag äger både svenska och nordamerikanska fastighetsbolag. I grund och botten liknande grej men ändå lite annorlunda i Nordamerika pga bolagsstrukturen REIT. Verksamhetsmässigt samma grej och jag gillar verkligen fastighetsbolag. Det är en bra verksamhet där de tillför något essentiellt och de äger något av riktigt värde, en real tillgång. Till skillnad mot ett bolag som tillverkar en pryl som snabbt kan bli obsolet.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Du har blivit lite lat Petrusko. För några år sen så gjorde du en kanonbra sammanfattning åt oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja men nu får du nöjet att njuta av den här videon till fullo.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Mer om REIT bolag:
  - REIT bolag brukar (de flesta) besluta om ev utdelningshöjningar på hösten medan svenska bolag brukar göra på våren. Jag tycker detta är en bra kombination för oss som njuter se utdelningshöjningar, på så sätt man behöver inte ha nåt halvt år tråkig väntetid, utan ser en regelbunden höjningar. ;-)

  - Jag har märkt REITs aktier (iaf de flesta kvalitets bolag som äger) fungerar som säkerhetskudde. Dvs när USA börser är sur och går ner, har jag märkt en viss ökning på efterfråga och uppgång i REITs akiter (iaf mina). Det verkar så att vid oroliga tider folk (i USA, ..) söker sig till stabila och konjunkturoberoende. Vilket i sig känns bra för oss som vill vara långsiktig och leva på utdelningar nu eller i framtiden.

  - Man ska vara väldigt noggrant med valet av REIT. Det finns nämligen många REIT bolag att välja men endast få av dem har utdelningstillväxt och även kurstillväxt. Nästan 95% av alla REIT har usel kursutveckling och få kunna klara över index, och lika dålig kan man säga för utdelningstillväxt nästan 80% har INGET tillväxt allt, och 10% väldig svaga och endast 10% har bra tillväxt. Och i jmf med svenska bolag REIT tappar totalt prestige när det gäller utd.tillväxt. Så var väldigt noggrant med valet och det spelar stor roll i långa loppet.

  - Med REIT och bolag utanför Sverige har man fördelen att sprida sina investeringar i olika valutor och olika länder. Man kan tänka sig ja, varför då inte välja Svenska men just denna anledningen gör att man vill sprida i andra länder och samtidigt vill ha stabila kassaflöde och gärna kanske månatlig utdelningar, där kommer att REIT bolag vara givet valet.

  Mvh /Ballack

  SvaraRadera
 7. Vilka Reits har utdelningstillväxt??
  Tack för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Oj, det finns många. Här är några exempel: O, EPR, WPC, STOR, DLR.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...