Därför blir du stressad - Din Hjärna

Jag har sett första avsnittet av Din Hjärna på SVT. Bakom programmet står framstående hjärnexperten Anders Hansen. Ni som har läst Hansens bok Hjärnstark vet precis hur briljant han är på området.

Det här med stress är något som vi alla drabbas av i mer eller mindre omfattning. Ett ämne som vi kan ha stor nytta av att vara mer kunniga om. Till vardags, på jobbet, vid aktiehandel, på en dejt, ja stressen slår till vi många olika situationer.

Jag vill verkligen rekommendera det här programmet om din hjärna och stress. Avsnittet är cirka 1 timma långt och det är välproducerat och håller dig hela tiden intresserad. Det här är attans bra ta mitt ord på det.

Länk till programmet hos SVT: https://www.svtplay.se/din-hjarna

3 kommentarer:

 1. Jag har en helt separat fråga om en specifik aktie, nämligen Tele2. I dagsläget står det att aktien har ett P/E tal på 99, är inte det helt sinnesjukt högt? De har även en vinst per aktie på 1,5kr samtidigt som de delar ut 2,2kr. Det här kan ju inte vara hållbart alls? Vad är det jag missar här?

  Tack för en bra blogg, har märkt att jag inte bryr mig så mycket om de andra sparbloggarna nuförtiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej A,
   Ja det där med p/e-tal kan se konstigt ut av olika anledningar. Dels för att man tittar på förra årets vinst men också för att diverse ting som påverkar kan ha hänt. Engångshändelser kan göra att p/e-talet ser konstigt ut.

   Specifikt för Telekombolag är också att den redovisade vinsten kan vara långt lägre än det kassaflöde bolaget presterar. Medan den redovisade vinsten innehåller en rad redovisningstekniska prylar som avskrivningar av telekomutrustningen så är kassaflödet de riktiga pengar som bolaget presterar. Det skulle absolut kunna vara så att Tele2 kan dela ut mer än den redovisade vinsten.

   Sedan är det ju det här med vilken vinst man tittar på. Det p/e-tal som man ser hos sin mäklare och i bolagets rapporter är ju gammal. Det är förra årets vinst och det kommande året kan ju bjuda på något helt annat. Det är framtida vinster man köper och man bör titta på ett framåtblickande p/e-tal om man skall titta på det nyckeltalet. Antingen är man såpass insatt och duktig att man själv gör ett vinstestimat eller så får man förlita sig till någon annan. Det finns några olika tjänster som sammanställer analytikers förväntningar. Flera kostar pengar men det går att hitta infon gratis på sina håll. Swedbank Aktiellt har infon gratis på storbolagen. Sajten 4-traders har det också.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Det är Astrazeneca som ser ut dyrt ut för tillfället. En aktie endast för dom som chansar stort nu.

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...