Inför århundradets kris (Finanskrisen 2007-2008)


Jag snubblade över den här klassikern och kände för att dela med mig av den. Så här i efterhand vet vi att Jim Cramer var rätt på saken men vid tidpunkten var de flesta lyckligt ovetande om att århundradets kris stod för dörren. Varför är Jim Cramer helt tokig i teven? Det frågade sig nog många då men well; Now we know.

Finanskrisen slog till hårt globalt under 2007 -2008 och hade sitt ursprung och hårdaste utfall i USAs finanssektor. Sverige stod starka genom den här tiden men inte helt opåverkade. Det slog oss lite senare och för oss varade finanskrisen främst under 2008-2009.
Det här var en oerhört tuff tid i USA och miljontals människor förlorade jobb och bostad.

Jim Cramer är för övrigt en stor personlighet i USAs finansvärld. Förr var han förvaltare med ett mäktigt bra track record och nu är han sedan länge i huvudsak en TV-personlighet med ett program om just finans/börsen. Han är mycket kunnig och duktig på det här med börsen.

Videon ovan är 6 minuter lång och är underhållande samt en aning jobbig att se på då han får ett ärkebryt. Den som sett och gillar filmen The Big Short kan nog uppskatta och förstå frustrationen i det här. Något är allvarligt galet men alla låtsas som att allt är bra..

5 kommentarer:

  1. Off Topic

    Du använde uttrycket totti banotti i ditt förra inlägg. Vad betyder det?

    mvh

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lars,
      Det här blev ju lite kul. Jag googlade uttrycket för att se hur (om) andra använder det och träffarna jag fick var i huvudsak mitt eget inlägg där jag använt uttrycket samt diverse artiklar om en fotbollspelare med namn Banotti.

      Jag använder det uttrycket i mening "totalt" "allt som allt".

      Mvh petrusko

      Radera
    2. https://youtu.be/olxxgobf6Z4

      Radera
  2. Oj, den uppgivenheten i slutet borde räckt för många av personerna i ledande positioner för att förstå att nu är det dags att agera. Eller iaf försöka:/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det är en färgglad intervju minst sagt. Han ger verkligen ett intryck av att något är dåligt.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...