Peab rapport kvartal 2 2019


Igår rapporterade byggbolaget Peab för det andra kvartalet 2019 eller halvårsrapport som man också kan kalla det när man slår ihop de två första kvartalen. Jag tycker de presterade bra och jag gillar rapporten som visar på stigande omsättning och högre resultat. Några siffror tänkte jag inte slänga mig med utan jag vill tipsa om videon ovan.

Peab anstränger sig lite extra för att presentera sin verksamhet för oss ägare. Jag tycker de gör det här riktigt bra och uppskattar det själv mycket att få den här sammanfattningen i en kort video. Att få se och lyssna till VDn i bolaget jag äger presentera för mig hur de presterat. Den här videon tror jag är extra uppskattad bland oss småsparare. Det är ett rimligt sätt att hålla sig uppdaterad kring bolaget för helt vanligt folk.

Jag äger Peab och är tacksam för den här presentationen utav bolagets VD. De presterade bra i kvartalet och det är jag naturligtvis nöjd med också. Framöver planerar jag att köpa mer Peab och jag siktar på att göra små köp över tid. Jag tycker det är ett bra sätt att bygga upp en position i ett bolag.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Spännande! Bra information!

  NCC tappade på en sur rapport, för dålig fart på omstruktruktureringen...

  På onsdag har vi en gammal favorit till dig��, Skanska. De tappade en del på amerikanska delen men har fått lite uppåtvibbar, tagit några affärer sista veckorna, kursen återhämtat sig lite...

  Vad tror du?
  Tangerar de JMs rapport och lyfter till rejält? Visst, verksamheterna skiljer sig åt väsentligt...

  Kanske har du tappat intresset för Skanska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja Skanskas rapport blir intressant. De har kommit längre än NCC med åtgärdsprogram och presterar hyggligt. Bättre prestanda är redan inräknad i Skanskas aktiekurs och jag tror det får till något alldeles extra för att den skall ta ett jättekliv upp.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Där kom rapporten...slår förväntningara!

   Då får vi se hur marknaden svarar!??!

   Gobb

   Radera

W.P. Carey höjer utdelningen

  Det amerikanska fastighetsbolaget WPC meddelade ikväll svensk tid att de höjer sin utdelning nu i samband med den kommande kvartalsutdelni...