Investor en grymt bra investering historiskt


Idag rapporterade Investor för det andra kvartalet 2019 och som Investmentbolag är det oftast inte så mycket action i en sådan här rapport. Innehaven är ju kända och går att följa på börsen den delen som är börsnoterad. Visst finns det ändå mycket att orda om kring rapporten men jag väljer att tillägna detta inlägg helt och hållet åt Investors historiska prestanda.

Vill man ha god avkastning på lång sikt är det börsen som gäller och historiskt brukar man säga att den avkastat kring 10 procent per år i snitt. Det är faktiskt en väldigt god avkastning och jag kan gott förstå att många drar sig till just börsen för att få sina pengar att växa.

Om börsen givit en god avkastning så har Investor presterat en mycket god sådan historiskt. Några procentenheter bättre än börsen kan låta futtigt men när det är uthålligt år efter år blir det stor skillnad på beloppet investeringen växer till. Bilden överst i detta inlägg visar investmentbolaget Investors historiska avkastning samt breda börsindex i from av SIXRX. Oavsett tidsperiod så har Investor avkastat bättre. På 20 år har börsen avkastat 8,5 procent per år i snitt medan Investor presterat mäktiga 11,7 procent per år.

Bakom den goda prestandan ligger skicklig förvaltning och en bra strategi. Vi har all anledning att tro att Investor presterar bra även i framtiden. Det är ingen garanti naturligtvis men det är klart tänkbart.

Jag äger Investor och planerar att köpa mer regelbundet. Det här är en genomsmart investering som ger god riskspridning och en god potential till överavkastning mot börsen.

Investor har höjt sin utdelning med en krona i många år och kommer förmodligen göra det även nästa år. Sedan relativt nyligen har de delat upp utdelningen på en större del på våren och en lite mindre del på hösten. I år har vi höstens utdelning att se fram emot och den är på 4 kronor med X-datum 8 november. Totalt pyntar de 13 kronor i år och väntat är alltså 14 kronor under nästa år.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar. 

6 kommentarer:

 1. Håller med dig om Investor, men nu tycker jag Nordea sjunker alldeles för mycket...vad tycker du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att bilaktier är ännu billigare. Kolla Volkswagen. Värderat som om världen skulle gå under imorgon. Men äger väl t.ex MAN och Scania? Och utan dom inga varutransporter?

   Radera
  2. Ska tillägga att jag inte äger Volkswagen aktier. Däremot Semapa som jag också tycker är billiga när det kommer till konjunkturkänsliga aktier. Men misstänker att risk/reward är betydligt mycket sämre där.

   Radera
  3. Är också inne på samma spår om Investor, samt att Nordeas aktie har tagit mycket stryk på senaste. Känns som om marknaden straffar den för hårt, så jag passade på att köpa mer.

   Radera
 2. Investor är ju det bolag som alla rek att köpa som första aktie.
  Det jag undrar är om den fortsatt är köpvärd vid dagens kurs på ca 460:-?
  Visst, den handlas fortfarande till rabatt har gått oerhört starkt iår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tobbe,
   Börsen är svår att tajma och enskilda bolag är ännu svårare. Att köpa regelbundet i en bred börsinvestering är en sund tanke. Investor är klart lämplig att göra så med. Att köpa varje månad. Ibland är köpen mindre fantastiska i korta perspektivet och ibland blir det riktigt bra. Långsiktigt tuffar Investor på och överst i detta inlägg ser man hur de gått på 20 år igenom flera svåra kriser/börsnedgångar.

   Mvh petrusko

   Radera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...