Köprekar på byggbolaget Peab


Förra veckan rekade ABG Sundal Collier köp på Peab med en riktkurs om 90 kronor. Denna veckan får bolaget ytterligare en köprekommendation när tidningen Börsveckan höjer den till köp.

Nedan ett kort citat från tidningen Börsveckan om Peabs värdering:

"Det är en rabatt mot NCC som handlas till ev/ebit 14 för 2019 och Skanska till 13. Vi anser inte att det är motiverat då Peab faktiskt presterat väldigt väl ställt mot konkurrenterna de senaste åren. Samtidigt bör inte byggbolagen värderas särskilt högt i nuvarande konjunkturläge, men allt sammantaget framstår ändå Peab som mest intressant bland de tre byggjättarna i Sverige"

Så skrev de om Peabs värdering på ev/ebit 10 justerat för nettoskuld.

Själv började jag köpa in mig i Peab igen under föregående vecka och är helt med Börsveckan i sin bedömning att Peab framstår attraktiv relativt NCC och Skanska. Måhända att de andra två ändå har större potential då de har lite av en krisvärdering i spåren av usel prestanda på sistone. Försiktig som jag är framstår Peab som det rimliga valet för mig. De presterar bra och verkar ha hygglig ordning på sina grejor.

Jag köpte fler Peab igår och denna gången blev det till en kurs flera kronor över min entry förra veckan men jag tycker fortfarande det är helt okej. Jag pyntade 79,75 kronor för Peab igår. Den 19 juli publicerar bolaget sin rapport för det andra kvartalet och vi får då en närmre inblick i hur 2019 går. Jag har för avsikt att köpa fler Peab i närtid om den inte stiger värst mer.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Även jag hoppade på och köpte Peab, känns som det självklara valet just nu. Väntar med spänning in rapporten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja det ser jag verkligen fram emot också. Att läsa rapporten och få färsk info om hur det går för bolaget.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. En annorlunda analys av byggbolag

  https://www.linkedin.com/pulse/d%C3%A4rf%C3%B6r-ska-vi-lyssna-p%C3%A5-ola-i-sommar-rikard-wiberg

  SvaraRadera
 3. Ruskig fingertoppskänsla med ditt köp i Peab.

  SvaraRadera

Fördelaktigt att göra de stora misstagen tidigt

  Vår tid här på jorden är ett livslångt lärande. Oavsett skede i livet så utvecklas vi och lär mer. Ett sätt att lära är av sina misstag oc...