Realty Income höjer utdelningen - Igen


Månadsutdelaren Realty Income gör det igen, de höjer sin utdelning för 102:a gången sedan noteringen 1994. Fastighetsbolaget har en mäktig historik av stadigt stigande intäkter och höjda utdelningar. Genom diverse olika kriser, genom högt ränteläge och lågt, genom tuffa tider och bra.
Nyckeln till framgången är en mycket bra strategi som bla innebär triple net lease där hyresgästen står för i princip alla utgifter förknippade med fastigheten. Noga utvalda hyresgäster med stark kredit rating och en verksamhet som står pall utmaningar som tex butiksdöden.

Realty Income höjer sin utdelning flera gånger per år och i snitt är utdelningstillväxten 4,6 procent per år sedan 1994. När man höjer så ofta som flera gånger per år är varje höjning inte så stor och dessutom brukar det kunna bli en höjning som är lite större medan resterande höjningar under samma år är lite mindre. Denna gången är en liten höjning där den nya månadsutdelningen höjs till $0,2265 från $0,226. Den nya utdelningen summerar i årstakt till $2,718.
På kursen $72,22 är direktavkastningen 3,76 procent. 

X-datum för nästa utdelning är 28/6 och den utdelningen betalas i mitten av juli. Den som ägde aktien i slutet av maj kan se fram emot en utdelning redan nu i dagarna. Realty Income betalar utdelning varje månad och X-datum är i slutet av månaden medan pay date är i mitten. I mitten av varje månad får man alltså utdelning från fastighetsbolaget Realty Income.

Det här är ett av mina största innehav och det kan jag glädja mig över ty avkastningen har varit mycket god under en lång tid. Sedan noteringen 1994 har den genomsnittliga årliga avkastningen varit mäktiga 16,9 procent. Det senaste året har totalavkastningen varit smått otroliga 40 procent i runda slängar. Värderingen är ganska hög men inte så den avskräcker mig helt från köp. Jag kan tänka mig att göra små regelbundna köp. Jag har ägt bolaget i många år och oftast har värderingen framstått hög eller kanske rättare sagt inte billig. Ibland har det uppstått "fyndläge" men annars har det stadigt varit sådär att den inte känns billig. Trots det har den tuffat på och presterat god avkastning åt oss ägare.


6 kommentarer:

 1. Fint bolag, äger det också sen ett par år tillbaka. Var får du nyheterna kring utdelningshöjningarna. Är det bolagets nyhetsbrev? På Avanza är det ju ganska dåligt med nyheter från amerikanska bolag. // Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas,
   Jag är ofta inne på Realty Incomes hemsida men jag följer dem även på twitter där de postar sådan här info.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Gillar realty skarpt och äger själv aktier för lite drygt 65.000 kr. Matade precis in utdelningshöjningen i mitt excelark, ger 5 kronor extra per år i utdelning! Nästan lite skrattretande att ens göra en höjning när den är så liten. Jag personligen känner att dessa småhöjningar om 0,2% är lite onödiga och likväl kan sammanfogas till en och samma höjning en gång per år istället.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko! Tack för en bra blogg.

  Kopplat till fastigheter, ser att du har castellum och realty vilket ger bra geografisk spridning. Vad tror du om exempelvis Cibus nordic real estate dom är verksamma i södra Finland? Att hyra till Livs-och dagligvarubolag är förståss en liten risk men hur ser du på bolaget de verkar ha god trend och ok ekonomi samt utdelning. Med vänlig hälsning Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Janne,
   Jag har fått flera frågor om det där Cibus men jag har inte spanat nämnvärt på det. Det har inte lockat mig. Jag antar att det är den relativt höga direktavkastningen som gör att många småsparare finner den lockande.
   Jag låter tiden ha sin gång så får de bevisa sig. Man kan ju undra varför finska butiksfastigheter skulle vara bättre än svenska fastigheter. Kanske finnar lokalt har koll på det. Kanske det där bolaget gött kunde varit noterat där istället. Jag ser ingen anledning att spana mer på det nu.

   Mvh petrusko

   Radera

Dagligvaruhandeln ökade 6,7 procent i juli

  Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel släppte idag siffror för juli och visar på att försäljningen ökade med 6,7 porocent. Justera...