onsdag, maj 22, 2019

Xact Högutdelande - Sista dag för handel inklusive utdelning


Imorgon den 23/5 är det X-datum för Xact Högutdelande och det betyder att det är första dagen den handlas exklusive rätt till utdelning. Kursen för fonden kommer således att backa motsvarande utdelningen om 5,6 kronor allt annat lika.

Idag är sista dag för handel inklusive rätt till utdelning och den som äger fonden vid stängning idag erhåller utdelningen den 29/5. Även om man skulle sälja imorgon så får man utdelningen eftersom man ägde idag när den avskiljdes.

Jag äger Xact Högutdelande som jag tycker är en suverän komponent i ett långsiktigt spar. Jag köper regelbundet till mig själv och till övriga i min familj, mina barn och min fru.

Läs mitt inlägg om Xact Högutdelande.

6 kommentarer:

 1. Kanon äger 400 st och väntar också på utdelning från Xact Sverige i juni som jag hoppas pyntar 16-18 kr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja den där Xact Sverige har ju varierat vida utdelningen från år till år. Upp ena året och ned andra. Totalavkastningen blir förvisso den samma men jag hade gärna sett en stadigare utdelning. Jag gillar Xact Sverige.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko, tack för en bra blogg!

  Vad tror du om SHB:s och Avanzas nya trackers? Vad skiljer dem från XACT? De marknadsförs som en ersättning till de amerikanska ETF som köpstoppades i samband med införandet av Mifid-reglerna för 1,5 år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Jag har fått många mail mm med samma fråga. Skrev ett inlägg som svar.

   https://petrusko.blogspot.com/2019/05/trackers.html

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hejsan, bör man äga denna i en isk eller kf? Tänker att det finns vissa utländska innehav, då brukar man ju rekommendera kf av skattemässiga skäl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Skatten avgörs inte av innehaven i fonden utan du beskattas enligt helt vanliga svenska regler. Anledningen är att du äger inte utländska aktier ty du äger en svensk fond. Ingen extra fördel att ha denna i en KF med andra ord.

   Mvh petrusko

   Radera