Andra bra bloggar och sajter om investeringar


I dagarna fick jag ett mail från en läsare som gillar min blogg och gärna vill ha tips på fler bloggar/sajter på temat investeringar. Istället för ett vanligt mailsvar i retur tänkte jag att det här kan ju vara något som fler har glädje av och snickrade ihop det här inlägget. Som alternativ till att göra en lång lista på allt mellan himmel och jord tipsar jag om ett fåtal här nedan. Jag tänker att det blir lättare att ta till sig samt att checka in sajterna på det viset.

Marcus Hernhag:
Skriver artiklar mm hos både Privata Affärer och Dagens Industri. Han har en klar dragning åt utdelningsaktier. Här är länk till bloggen hans där han skriver en hel del intressant.
https://hernhag.se/

Stefan Thelenius:
En aktiv bloggare som skriver i huvudsak om investeringar och även han har en dragning åt just utdelningsaktier. Här skrivs det mycket om utdelningsaktier från vida världen.
https://z2036.blogspot.com/

The Motley Fool:
En amerikansk sajt som jag följt runt 20 år och är rena guldägget på ämnet. De har flera olika inriktningar och man kan tex gå in på en viss del av sajten som handlar specifikt om utdelninsgaktier. De har även poddar och youtube. Jag tycker de är grymt bra för amerikanska aktier.
https://www.fool.com/

40 procent 20 år:
Den här bloggen är inte aktiv men den är laddad med bra inlägg från en duktig investerare. Killen som driver Börsdata är personen bakom den här bloggen. En bra kunskapskälla.
http://40procent20ar.blogspot.com/

Nick Maggiulli:
En riktigt vass analytiker och sifferkille. Han är expert på ämnet hos Ritholtz Wealth Management och är en riktigt skarp snubbe. Jag tycker han lyckas med att förklara även krångliga saker på ett rimligt sätt. Han poddar/vloggar men har också bloggen Of Dollars And Data.
https://ofdollarsanddata.com/


Som sagt, det här är bara ett litet axplock av en mängd bra bloggar och sajter. Kanske jag får anledning att göra en uppföljning om ett tag och tipsa om ett helt annat gäng. Tillsvidare har vi här ett hanterbart antal sajter. Checka in dem vettja.

15 kommentarer:

  1. Mycket fin lista! Försöker kika in samtliga lite då och då men numer blir det inte allt för ofta.

    Sköt om dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej KTM,
      Tack för din kommentar. Ja det är lite av en utmaning att hänga med bland alla sajter/bloggar man gillar. Jag har ju min lista med bloggar jag följer som syns om man besöker min blogg på en dator. Det är ett gött gäng och utöver dem följer jag en rad sajter och bloggar ytterligare. Man önskar man hade mer tid men samtidigt inte för man kan ju inte lägga för mycket tid på det där heller hehe. Man måste ju ha tid för annat också =)

      Ha det gott

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Tack för denna ära att få vara med på en sån här lista och för din inspiration till min fäbless för utdelningsaktier way back :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stefan,
      Tack för din kommentar. Kul att jag inspirerat back in the day och tack själv för inspiration framförallt kring utländska aktier.

      Ha det gott

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Själv läser jag alltid Lundaluppen och Fundamentalanalysbloggen. Ett bra lästips är att gå tillbaka på en blogg och kolla på vad skrevs. Hur tänkte man för ett år sedan?

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Lars,
      Tack för din kommentar och bra tips där att spana bakåt i tiden. Goa bloggar du nämner där.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Investera Mera04 april, 2019 13:16

    Grymma tips som vanligt Petrusko, du glömde bara bort att länka dig själv bland dem ��

    SvaraRadera
  5. Lite synd att inte Scoris blogg inte finns kvar ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Micke,
      Ja just det Switchcore kungen från Börssnack. Han var ju en het potatis där ett tag. Score vet vi ju hur det gått med men undrar hur det går föe honom.

      Mvh petrusko

      Radera
  6. Kan man på något sätt få ett meddelande när det kommer upp nytt på bloggen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Daniel,
      Man kan följa bloggen via en RSS-läsare. Då får man en pling när nytt inlägg publiceras. Apple har sådan inbyggd och har du windows eller android så kan du enkelt ladda hem en RSS-läsare.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tackar då kollar jag på en sådan

      Radera
  7. Av alla dessa är din blogg bäst :)

    Hälsningar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Swedendivin,
      Tack för det =)

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...