4 år sedan Troax börsnotering


För 4 år sedan noterades Troax och investmentbolaget Latour var en så kallad ankarinvesterare där de på förhand åtog sig att teckna 30 procent av aktierna. Troax noterades för 66 kronor och har gjort en mäktig börsresa sedan dess. För Latour är kursuppgången cirka 375 procent på Troaxaktierna och dessutom har bolaget betalat en stadigt stigande utdelning.
På våren 2016 betalade Troax 3 kronor utdelning och har höjt varje år sedan dess. Nu i maj 2019 betalar Troax 5 kronor utdelning och har bjudit på en mycket god årlig utdelningstillväxt sedan 2016.

Värt att nämnas är också att investmentbolaget Svolder var ankarinvesterare även de och har kvar sina Troax än idag. Bolaget är det största innehavet i Svolders portfölj med en vikt kring 11 procent.

Jag äger Latour och kan glädja mig åt Troax makalösa börsresa.

Länk till Troax Group hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,

  Tack för en riktigt bra blogg.

  Svolder handlas till premie idag. Hur resonerar du där? Jag har hög exponering mot investmentbolag. Mycket blir dyrare för varje dag just nu tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hjort,
   Tack för din kommentar. Ja Svolder har snabbt fått en högre värdering de senaste veckorna. Den kommer fortsätta gå lite upp och ned värderingen men för en långsiktig investerare behöver man inte lägga så stor vikt i det. Svolder är ett bra bolag och jag tror på dem i det långa loppet. För egen del skulle jag fokusera på det och inte så mycket på substansvärderingen från vecka till annan.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. När Du skriver om olika bolag så vore det trevlig om Du skrev någon rad om vad är bolagets affärsidé. Jag har ingen aning & det går naturligtvis att gå in på bolagets hemsida & läsa där, men det vore trevlig info i inlägg som denna.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Krusse,
   Stort tack för din feedback där du. Det är ett jättebra tips och något jag skall spana på. Jag vill gärna skriva inlägg med bra info i ett kort inlägg. Ibland skriver jag lite förklarande kring bolagets verksamhet men det är främst några av mina portföljbolag och inget jag satt i rutin. Jag tror många skulle uppskatta en kort och rimlig info om ett bolag på det vis du nämner. Tack.

   Mvh petrusko

   Radera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...