Östenssons och Hemköp inleder samarbete


Idag skickade Axfood ut ett pressmeddelande om att kedjan Östenssons i Östergötland ansluter sig till Hemköp. Kedjan har 9 butiker och det starka varumärket Östenssons lever kvar. Under 2018 omsatte de 600 miljoner kronor och framledes kommer inköp ske via Axfoodkoncernens Dagab.

Så här skriver Axfood i ett pressmeddelande:

"Samarbetet startar den 1 september och innefattar inköp och logistik via Axfoods logistikbolag Dagab, IT, Hemköps lojalitetsprogram och marknadsföring. Det välkända och etablerade varumärket Östenssons lever vidare med en tydlig koppling till Hemköp.

– Med glädje välkomnar vi nio välskötta butiker till Hemköpsfamiljen och vår handlarförening. Östenssons butiker faller väl in i Hemköps koncept. De är välsorterade och inspirerande med fokus på färska och lokala råvaror, säger Thomas Gäreskog, vd på Hemköp."

Anders Lindblom som är VD på Östenssons lyfter fram vikten av den kompetens och utvecklingsmöjligheter som kommer i samarbetet med Hemköp/Axfood.

Som aktieägare i Axfood tycker jag att det är gemytligt att få in den här anrika handlaren och dess omsättning på 600 miljoner.

Länk till Axfood hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Heja Axfood. Handlar alltid på Willys.

  Stolt aktieägare i detta bolag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Utdelningsbagaren,
   Tack för din kommentar. Ja men samma här nästan. Ja det får bli ett nästan för jag handlar även på Hemköp några gånger i månaden och så blir det även lite på ICA Maxi. Kommer faktiskt från ICA MAxi just nu där jag handlat en ny grill och lite varor de hade kampanj på denna veckan.
   Willys har jag valt ut som primär butik för att det blir väldigt mycket billigare.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Östenssons är trevliga butiker. Delikatessdisken i Vadstenabutiken är prisvärd om någon skulle ha vägarna förbi! /Östgöten

  SvaraRadera
 3. Det är inte fel, Östenssons har köpt Axfood varor sedan förut, så det är inte något som är nytt i sig. Men nu låter det enligt ditt inlägg att de ska utöka detta. Som Motalabo så är detta bara till fördel för alla känns det som. Köpte lite Axfood nyligen så bara bra för mig på alla plan. Fast kanske inte för Ica Maxi här som har en stor del av marknaden i stan. Och en Coop byggs mitt i stan just nu.

  /Robert Motalabo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Robert,
   Tack för din kommentar och feedback. Jag fick uppfattningen av Axfoods pressmeddelande att det här är ny business. Förstår på dig att de köpt från Axfood tidigare och hoppas att det åtminstone är en stor del av businessen som är ny. Ju mindre andel av de där 600 miljonerna som är "nya" desto mindre påverkar det ju Axfoods resultat. Visst de får in deg på lite avgifter för att vara del av Hemköp men men. Ska se om jag kan kolla upp det där.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej igen,
   Jag har kollat upp det här nu och Östenssons hade en annan leverantör 2018. Det här blir således helt ny business för Axfood. Axfood sålde inte till dem under 2018.

   Mvh petrusko

   Radera
  3. Det stämmer nog att de inte köpte från Axfood 2018. Men har haft samarbete förut, men gick ifrån detta ett tag. Samarbetet nu är på ett helt nytt plan, där de verkar gå in i kedjan helt. Förut köpte de bara lite produkter från kedjan. Så 600 miljoner "mer in i" Axfood kommer det nog bli, eller ännu mer. Har en känsla om att de vill satsa mer i Linköping nu när butiken har varit där ett tag.

   Radera
  4. Tjena,
   Ja precis, jag har fått infon av IR på Axfood. Japp så är det nog att omsättningen kommer öka stadigt på sikt. Dels av den ordinarie matinflationen men också pga att de nu får alla fördelar och kunskap mm från Hemköp. Det kommer stärka butikerna ytterligare.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Ajaj jag har haft bojkott av Östenssons ett par år då det är känt att de lurar folk. Folk ska alltid ta kvitton där. Marknadsför sig som lokalproducerad butik. Bla så är deras kycklingspett i charken från Thailand....

  SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...