fredag, mars 08, 2019

Missa inte den utmärkta men "dolda" infon från Morningstar


Jag tror det är många som missat att Avanza erbjuder rejält med info om respektive bolag via en liten textlänk som är lätt att missa. Själv använder jag den regelbundet och är mycket nöjd och tacksam över den här infon. I bilden ovan kan ni se en del av all info man får fram, snyggt redovisat år för år. Det här är helt suveränt för mig i mitt arbete med att hitta bra bolag och analysera dem.

Den lilla textlänken man klickar på för att komma till allt det här underbara har jag ringat in i bilden ovan. När man är på Avanzas sida för en viss aktie så finns den där infon och länken när man scrollar ned lite. Precis under den rosa rutan med nyheter/pressmeddelanden.
Här är en länk till Axfood hos Avanza där ni enkelt kan scrolla ned lite och finna den där länken jag bubblar om: https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/5465/axfood

Det här gäller för den webbaserade sajten, jag är osäker på om de har detta i sin app*. Som vanligt när det gäller information från annan part bör man dubbelkolla med bolagets egna uppgifter innan man tar beslut om det ena eller andra. Det kan hända att andra part har fel info medan den info som ett bolag självt presenterar i sina rapporter osv stämmer.

*Uppdatering: Användare av androidappen säger att man finner det under fliken "Information".

5 kommentarer:

 1. Tecknade du Ascelia? Tror det kan bli en riktigt bra investering, fick inte full tilldelning men ska köpa på mig mer den 13 mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Nej det gjorde jag inte. Det ser ut som ett förhoppningsbolag och sådana är helt ointressanta för min del. Det blir ofta inget bra av dem.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tack för tipset. Jag missat detta och visst är det väldigt användbart.
  Passar på och fråga:
  Hur kan man ta ut från de data hitta kvoten Debt/EBIDTA eller antal ggr/Ebidta?
  Mvh

  SvaraRadera
 3. Grymt!
  Detta har jag helt missat, tack för info.
  Funkar inte på amerikanska aktier va?
  /M

  SvaraRadera
 4. Tack för en jätte bra blogg. Jag är en nybörjare på aktier och skulle vilja ha några enkla och handfasta råd som man alltid kan hålla fast vid då man tittar på bolag.
  Vilka är dom nyckeltal på bilden ovan som är dom absolut viktigaste nyckeltalen du alltid tittar på oavsett bransch? Då jag läser om nyckeltal blir jag mest förvirrad av hur svårt och komplicerat det är. Stort tack !

  SvaraRadera