Latour säljer resterande innehav i Loomis


Latour meddelar idag att de säljer alla kvarvarande aktier i Loomis och således gör en fullständig exit i det innehavet. Baserat på uppgifter i mitt minne var jag på väg att skriva att de förra året kickade igång den här exiten och sålde B-aktierna.. Det kändes som att det kunde vara lite längre tid tillbaka än så varpå jag dubbelkollade och det var för tre år sedan, i början av 2016.

2016 sålde man alltså av B-aktierna som till kapitalet sett var den största delen av innehavet. De starka A-aktierna behöll man och trots att de stod för en liten del av kapitalet utgjorde de en mycket stor del av rösterna i bolaget.

Köparen som nu slår till på A-aktierna i Loomis har för avsikt att omvandla dem till B-aktier. Det rör sig om  2.528.520 aktier.

Det återstår att se vad Latour gör med köpeskillingen om knappa miljarden men de skulle kunna användas till att lösa obligationer som förfaller inom en snar framtid. Latour har innan den här försäljningen utrymme i sin finanspolicy för förvärv och utökad belåning. Efter den här transaktionen blir utrymmet än större. De har fokus på att göra förvärv. Dels i den onoterade delen men också något nytt i börsportföljen om rätt tillfälle dyker upp.

Jag är inte värst förtjust i Loomis som förvisso tuffat på helt okej men jag gillar inte verksamheten i ett mycket långt perspektiv. Den här exiten tycker jag är vettigt agerat av Latour. De har varit med länge och ridit ut den framgången och kliver nu av i vad jag anser är ett bra läge.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. Kan man byta A-aktier mot B-aktier bara sådär? Gäller det bara i Loomis? Eller kan man göra bytet i andra bolag också?

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      TAck för din kommentar. Ja, väldigt många bolag har i sin bolagsordning en sådan skrivelse att innehavare av A-aktier kan konvertera dem till B-aktier. I vissa bolag är handeln obefintlig i A-aktien och att konvertera till B-aktier är en lösning på det.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...