Fastighetsbolaget Realty Income höjer utdelningen


Ett av mina största innehav är Realty Income eller "The Monthly Dividend Company" som deras slogan är. De meddelar nu en höjning av utdelningen och det är det 86:e kvartalet i följd som de höjer. Ända sedan noteringen 1994 har de höjt sin utdelning flera gånger per år och i år passerar de 25 år av höjningar.

Då de höjer flera gånger per år är höjningarna inte så stora, det brukar bli en lite större höjning per år och några mindre. Det här är en sådan där lite mindre höjning då man höjer från $0,2255 till $0,226 per månad. I årstakt är utdelningen nu $2,712 och på kursen $71,37 är direktavkastningen 3,8 procent.

Realty Income har en mycket smart och väl fungerande strategi. Dels är det hur hyresavtalen är uppbyggda där de har årliga höjningar men framförallt vad som kallas triple net lease. Innebörden av det är att hyresgästen står för i princip alla kostnader förknippade med fastigheten, till och med skatten.
 De har också noga valt ut hyresgäster med avseende på verksamhet och finansiell ställning. Hyresgästerna har generellt sett investment grade rating men framförallt har de cherry pickat sådana med en verksamhet som ej hotas av "retaildöden" A.K.A e-handel. Exempel på några stora hyresgäster är: FedEx, Gym, Biografer, Dollarstores.

Jag är stolt ägare till det här bolaget som är mitt fjärde största innehav efter Axfood, Akelius preferens och Castellum. Kombinationen av finansiellt starka hyresgäster med god outlook och triple ned lease är en utmärkt strategi och under alla år som jag ägt Realty Income har det visat sig tydligt i stadigt stigande utdelning och intäkter per aktie.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

13 kommentarer:

 1. Jag har också Realty income i portföljen? Tycker du fortfarande att den är köpvärd på dessa nivåer? Jag vill gärna fylla på men tycker själv att kursen står högt just nu samt att dollarn är dyr. Tvekar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsmannen,
   Realty Income är historiskt högt värderad nu och jag tycker inte att det är ett toppenläge att göra större köp. Små kompletterande köp eller regelbundna köp för den långsiktige är rimligt tycker jag.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag ser du inte har detta, det är ett väldigt bra aktie som gå in med större summa som en av bas-aktier i gruppen av utdelningsaktier med stabila kassaflöde.

  Cardinal Health Inc (CAH)

  Utdelning(%): 3,9 vid senaste avslut 49,3 USD
  Utdelning: betalas 4 ggr/år total 1,91 USD

  - Cardinal Health, Inc. är ett av topp 500 Globala-sjukvårdsföretag, och det 14: e högsta intäkterföretaget i USA.

  - Företaget är specialiserat på distribution av läkemedel och medicinska produkter, som serverar mer än 100 000 platser. Företaget tillverkar också medicinska och kirurgiska produkter, inklusive handskar, kirurgiska kläder och fluidhanteringsprodukter. Dessutom opererar det det största nätverket av radiofarmaka i USA.

  - Ftget ger medicinska produkter till över 85 procent av sjukhusen i USA!
  - De har ca 10.000 kliniker och kontor
  - 26000 Apoteker
  - 6700 lab med 53000 lab-produkter
  - ca 45000 hälso-/vård-produkter

  Läs och njut av läsningen från deras sida:
  www.cardinalhealth.com

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Det är och förblir en toppenaktie. Själv gick jag in på 54 dollar/aktie, så därför känns det inte så lockande att gå in med mer just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Vad man tidigare har betalat har inget att göra med om det är köpvärt nu eller inte. Själv har jag köpt sedan den stod kring 37 dollars. Sett till den AFFO och utdelning de genererar nu så är värderingen historiskt hög. Jag kan tänka mig att göra mindre kompletterande köp nu men skulle inte göra några stora affärer.

   Har vi tur backar den en del och bjuder på bättre köpläge.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Kan inte du snälla göra ett inlägg och nog och grundligt förklara AFFO? Hur hittar man det i årsredovisningen? Vilka tal ska man titta på? Vad är "bra" AFFO? Vad säger AFFO?
   Skulle också gärna uppskatta inlägg på hur man värderar REITS. Även inlägg på hur man analysera och läser utländska årsredovisningar, de är så omfattande och jag vet inte vad jag ska fokusera på.

   Radera
  3. Tjena,
   Tack för din kommentar. Jag kollar på att skriva ett sådant inlägg. Det är säkerligen fler som undrar över det där.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Jag har nyligen köpt en liten post i realty income och har funderat på vart man ser när utdelningen är på g? Har de på Avanza och där hittar jag ingen info?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Avanza har inte den infon på amerikanska aktier. En bra sajt jag använder för ändamålet är Nasdaqs amerikanska sajt: https://www.nasdaq.com/symbol/o/dividend-history

   Tänk på att det tar några dagar extra innan vi får in utdelningen på våra konton här i Sverige.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för tipset! Ska kolla in den sidan :) Mvh Lotta

   Radera
  3. jag har bara gjort en notis mitt excel ark att target är 17 varje månad. sen flyttas det pga helger och helgdagar. Sen får man passa sig lite med. Beroende på när du köper dem och är registerad så kanske du får vänta upp till 45 dagar innnan första utdelningen.

   Men jag gillar dem. Har en liten portfölj med månadsutdelare!

   Radera
  4. Jag gillar Dividend.com, som skriver datumen "på svenska".
   Och inte avrundar beloppet så hårt som Nasdaq gör.

   https://www.dividend.com/dividend-stocks/financial/reit-retail/o-realty-income-corp/

   Mvh
   Rooney

   Radera
  5. Hej Rooney,
   BRa tips där. Jag har varit inne på den sajten ibland och varit nöjd varje gång.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...